Zondag 1 wint en blijft in de 3e klasse

11 juni 2019 - Door: Voetbalcommissie

Door de overwinning van de Zondag 1 op DSS (6-2) blijft het team van trainer Stan Bijl behouden in de 3e klasse. De Meer wist een sterke partij op de mat te brengen tegen de nummer 3 uit de 4e klasse. Door toedoen van Tes Abbenhues (3x), Ruben Peuchen (2x) en Dylan van Dam werden de Haarlemmers weer terug naar huis gestuurd. Een mooie teamprestatie na een moeizaam eerste seizoen in de nieuwe klasse, gefeliciteerd!

In eerste instantie zou er nóg een nacompetitie duel worden gespeeld, maar alle ploegen die zich gisteren (zondag) hebben geplaatst voor de finaleronde van de nacompetitie zondag derde/vierde klasse, zijn zeker van hun plek in de derde klasse. De KNVB heeft ook deze nacompetitieronde aangepast vanwege het teruglopende aantal zondagclubs.

De voetbalbond wilde bewust wachten op de uitkomst van de tweede ronde voordat er een besluit genomen zou worden, zoals dat eerder al gedaan werd voor de tweede/derde en vierde/vijfde klasse. De finaleronde is inmiddels geschrapt, dus De Meer wordt volgend seizoen wederom in de derde klasse ingedeeld.

Bron; het Amsterdamsche Voetbal