Zondag 1 terecht uit de KNVB beker

21 oktober 2012

De Zondag 1 moest zondag aantreden tegen 2e klasser VSV Zondag 1 uit Velserbroek voor de tweede ronde van de KNVB beker. Mede gesteund door het feit dat De Meer in een goede vorm verkeerd en dat VSV een na laatste staat in de 2e klasse waren de mannen van De Meer op voorhand niet geheel kansloos. Op het zware hoofdveld van VSV had de thuisploeg in het eerste bedrijf het meeste balbezit. Dit resulteerde echter niet in grote kansen, behoudens een kopbal vanuit een corner die Joey goed wist te pakken. De Meer liet VSV opbouwen, het spel maken en hield zelf de linies compact. Vanuit een aantal counters wist De Meer wel gevaarlijk te worden en het was Mouad die de 0-1 ruststand op het bord moest zetten, maar zijn inzet vanaf 5 meter voor de goal werd knap gered door de keeper van VSV. Ruststand 0-0. De tweede helft was het echter VSV dat compleet de toon zette. De ploeg uit Velserbroek scoorde na 10 minuten spelen de bevrijdende 1-0 en binnen 5 minuten werd het ook nog eens 2-0 en 3-0.
De Meer kwam niet meer aan voetballen toe, speelde te gehaast, onnauwkeurig, wat leidde tot balverlies en een snelle tegenaanval. Er werd nog getracht om een eretreffer te maken, maar dat zat er vandaag helaas niet in. VSV wist de score nog uit te breiden naar 4-0, wat tevens ook de eindstand werd. Deze wedstrijd moet gezien worden als een goede les en ervaring voor de mannen van de Zondag 1 die zij kunnen meenemen naar de 4e klasse. Het tempo moet hoger, de balbehandeling beter en er zal nog harder gewerkt moeten worden om dit seizoen daadwerkelijk resultaten te behalen.
Te beginnen over twee weken op zondag 4 november, thuis, om 14:00 uur, tegen de Meteoor. Van uw verslaggever langs de lijn.