Zaterdag 1 neemt pas in tweede helft afstand van Sloterdijk

25 september 2013

AMSTERDAM – s.v. De Meer Zaterdag 1 heeft de tweede overwinning van het seizoen te pakken. Na de afgelasting een week eerder door het slechte weer, werd er op Sportpark Drieburg met 3-1 gewonnen van laagvlieger a.v.v. Sloterdijk. Een slordig spelend De Meer kon pas na rust het overduidelijke krachtsverschil op het scorebord brengen. Door twee treffers van Lucas, die er overigens met gemak nog meer minstens drie kon maken, behoudt de thuisploeg de maximale score.

Het aantal geblesseerden op de tribune is groter dan het aantal wisselspelers zaterdagmiddag. Vanaf de bank is er echter wel goed nieuws te melden. Na ruim anderhalf jaar afwezigheid op het wedstrijdformulier als gevolg van een zware enkelblessure zit Matthijs vandaag weer voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Verder dan driekwartiertjes vlaggen komt hij echter niet. Hij zal dus nog even moeten wachten op zijn eerste spelminuten.

De Meer begint niet onaardig aan de wedstrijd en al snel is duidelijk dat van de tegenstand van Sloterdijk niet teveel verwacht moet worden. Na twee wedstrijden staat het stijf onderaan met nog twee zwakke broeders. De voormalig vijfde klasser kent daarbij ook een flink negatief doelsaldo en gezegd moet worden dat dit café-elftal eigenlijk niets te zoeken heeft in de vierde klasse. Met dank aan de genieën in Zeist proberen ze dit seizoen wekelijks de schade beperkt houden en zullen ze ongetwijfeld nog wel een puntje pakken tegen één van hun metgezellen.

Eerste grote kans voor de wedstrijd is er voor Victor die vandaag op 10 mag spelen. Na een voorzet vanaf rechts van aanvoerder Tijs, schiet de Molukse balvirtuoos de bal echter over. Ook Joost van Leeuwen, Lucas en Felix, op de lat, zijn driftig op zoek naar de openingstreffer, maar vooralsnog ontbreekt het in de afronding aan scherpte. Iets wat eigenlijk de thuisploeg de hele wedstrijd te verwijten viel. “Ik moet morgen nog de Dam-tot-Dam Loop lopen, dus heb maar ff rustig aangedaan”, aldus Lucas na afloop. “Bovendien heb ik gisteren de nodige potten bier gedronken.” Zo waar krijgen de bezoekers ook een goede mogelijkheid op de eerste goal van de middag. Het centrale duo, vanmiddag bestaande uit Pim en Mach3, maakt geen beste indruk in de eerste helft. Na klungelig verdedigen, kan de spits van Sloterdijk alleen op doelman Joost Visser af, die zijn broer Wolter vervangt op het hok. Laatstgenoemde is een weekend op cursus: puppycursus. De spits van de bezoekers twijfelt echter dermate dat stofzuiger Tom op het laatste moment nog kan ingrijpen en De Meer behoedt van een achterstand. Niet veel later is het aan de andere kant wel raak. Na een prima aanval belandt de bal linksvoor bij Felix. Hij behoudt het overzicht en stelt Joost in staat de 1-0 aan te tekenen. De Meer drukt door, maar zoals gezegd stokt het bij de afronding. De doelman van Sloterdijk speelt daarbij een hoofdrol en ontpopt zich gedurende de wedstrijd tot man van de wedstrijd door de ene na de andere puike redding ten toon te spreiden. “Het was geen onaardig keepertje”, aldus doelpuntenmaker Joost van Leeuwen. “Ik denk dat er weinig keepers in deze klassen zijn die zo’n niveau hebben. Wellicht dat het iets voor ons is indien Wolter besluit om bij Martin Gaus te blijven”.

Tegen alle verhoudingen in komt Sloterdijk vlak voor de thee op gelijke hoogte. De uitglijder van Pim na een breedtepass van Sam wordt door de spits koelbloedig langs Joost Visser geschoven: 1-1.

In de tweede helft meer van hetzelfde, alleen dan zonder grensrechter aan de kant van de bezoekers. Die is naar alle waarschijnlijkheid weer richting kroeg verdwenen om daar op dinsdagochtend weer uit te rollen. Ook Tom vindt het kenmerkend voor het niveau van de tegenstander vanmiddag: “Typisch. Dacht dat wij dat alleen bij ons in Limburg zo deden!”

In de 51e minuut komt de De Meer weer op voorsprong. Het is Lucas die een rommelige aanval doeltreffend weet af te ronden. Vijf minuten later is de uitstekende doelman van de bezoekers weer gepasseerd als hij kansloos is op een droge schuiver in de benedenhoek van diezelfde Lucas. De toeschouwers op Sportpark Drieburg gaan er dan nog even goed voor zitten, mede door de inbreng van Mark Wiggerts en GTA5 voor Tom en Japie. Maar de score loopt in het laatste halfuur niet verder op dan de 3-1 die dan al op het scorebord pronkt. Mogelijkheden zijn er nog zat, maar het vizier van de aanvallers van de roodhemden staat niet op scherp. Ook staat de paal een derde treffer van Lucas in de weg.

Zaterdag 28 september vervolgt De Meer de competitie met een uitwedstrijd tegen het eveneens Amsterdamse Tos Actief. In het bekertoernooi versloegen de roodhemden reeds de zondagtak met 6-1. Het zou mooi zijn als de het eerste van de zaterdag eenzelfde lot ondergaat. Aftrap is om 14:30 uur op Sportpark Middenmeer. U bent van harte welkom.