Week van de Scheidsrechter, doe mee

1 oktober 2018 - Door: KNVB


Van 6 tot en met 14 oktober 2018 vindt de 'Week van de Scheidsrechter' weer plaats. Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechters laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten!

Scheids, bedankt!

Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren en misschien doen jullie dat ook al voorafgaand of na elke wedstrijd. In de Week van de Scheidsrechter willen we natuurlijk zo veel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten. Ons verzoek aan jou als trainer is om ervoor te zorgen dat spelers, staf, supporters en andere aanwezigen voor de wedstrijd applaudisseren voor de scheidsrechter. Hoe doe je dat?

  • Vooraf
    Stem deze actie af met je aanvoerder(s) en zorg er samen voor dat het hele team weet wat er gebeurt en waarom.
  • De actie zelf
    Op het veld introduceert de aanvoerder de actie aan alle aanwezigen, eventueel samen met jou als trainer: "Graag willen wij dit moment gebruiken om met zijn allen te klappen voor de scheids en hem/haar te bedanken voor zijn/haar harde werk het hele jaar door! Scheids, bedankt!".
  • Achteraf
    Vergeet niet om dit moment te delen via social media met #SCHEIDSBEDANKT zodat het applaus niet beperkt blijft voor die ene scheidsrechter.

Wij hopen dat alle voetballers en voetballiefhebbers van Nederland tijdens de Week van de Scheidsrechter een moment pakken om te laten zien dat de scheidsrechter gewaardeerd wordt en dat er zonder hem/haar geen voetbal mogelijk is.

Alvast bedankt voor jullie inzet en mochten er vragen zijn, dan horen wij dit graag via weekvandescheidsrechter(at)knvb.nl