Wedstrijdverslag Jo12-2 - De Dijk

11 december 2018 - Door: Anonieme reporter

Vandaag is een belangrijke dag voor de Jo12-2. De Dijk is een gedegen tegenstander, die ook iets om voor te spelen heeft, dat weten ze. Desondanks is het vertrouwen hoog en oogt de ploeg gefocust. Door vandaag te winnen maakt De Dijk kans op de derde plek, waardoor ze volgend seizoen waarschijnlijk iets hoger spelen. Echter betekent vandaag winnen voor de Jo12-2 het kampioenschap! Een welverdiende kers op de taart, na een indrukwekkend eerste half jaar. 

De eerste helft

Vanaf de aftrap is meteen duidelijk dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn, het kan alle kanten opgaan. Na vijf minuten zien we het eerste offensief van De Meer, een gevaarlijk schot dat via de binnenkant van de paal het doel weer wordt uit gekaatst. Nog geen minuut later volgt een snelle counter van De Dijk, een lange bal over het middenveld bereikt de spits die met een snelle kapactie de verdediger het bos in stuurt, en legt de bal er net buiten het bereik van keeper in. Ik realiseerde me nog maar enkele seconden dat het schot van De Meer op de paal was, of de gevreesde 0-1 is al vroeg een feit. De Jo12-2 oogt veerkrachtig, ze creëren veel kansen en voeren de druk langzaam maar zeker op. Toch lijkt De Dijk iets sneller in de omschakeling en is met drie stuks goede spitsen, een constante dreiging. Ondanks  nog een grote kans op de 1-1 vlak voor het einde van de 1e helft, lukt het de jongens van De Meer niet om deze of voorgaande kansen te verzilveren. We gaan de rust in met 0-1 als tussenstand.

De tweede helft

De spanning bij de aftrap van de tweede helft is zowel langs de lijn als in het veld goed merkbaar. Voor de Jo12-2 is nog niets verloren, voor De Dijk is nog niets zeker. Snel na de aftrap was het niet zozeer de snelle 0-2 als de vreugdekreten van de coach die er op volgden waar menig toeschouwer zich een hoedje van schrok. Vastberaden zich niet af te laten leiden, haastten de jongens zich naar hun posities en nemen de aftrap. Opnieuw was daar een aantal keer achter elkaar het offensief van De Meer, maar het liep telkens met een sisser af. Ontmoedigend als dat was, was het duidelijk te zien dat opgeven er bij deze jongens niet in zat. Zelfs toen de 0-3, die een gevolg was van slecht verdedigen, binnen minuten werd opgevolgd door een erg indrukwekkende solo actie vanaf de eigen helft de 0-4 werd, heb ik de koppies maar heel even zien hangen.                                                                                                       
De tijd begon erg te dringen voor De Jo12-2, alles werd op de aanval gezet en met resultaat, de 1-4 was snel een feit, maar de tijd bleek te kort, het was tevergeefs. Een schitterende volley met de knie in de verre kruising, kregen we vlak voor het eindsignaal nog cadeau als afsluiting, eindstand 2-4. 

Met een spannende wedstrijd, een dik verdiende tweede plaats en een knappe eerste seizoenshelft hebben we geen tekort aan optimisme voor de volgende seizoenshelft.

Met vriendelijke groet,

Uw anonieme reporter.