Sterk collectief De Meer 1 (zat) wint van Kon. HFC

3 oktober 2009

Op stand in Haarlem moest en zou vandaag gewonnen worden van de Koninklijke HFC. Met een straf windje, geen wissels op supersub David Alvero Bouma na, was de organisatie veranderd in een solide 4:4:2 formatie. Twee spitsen die vorig seizoen 90% van de goals voor hun rekening namen moesten vandaag laten zien waarom zij scorend vermogen hebben. In de eerste helft speelde De Meer niet goed. Veel balverlies, veel achter tegenstanders aanlopen en vooral weinig aansluiting waren ingredienten voor de thuisploeg vandaag De Meer als figurant naar huis toe te sturen. Echter verzuimde de thuisploeg het gehavende De Meer af te straffen. Dat was enerzijds de verdienste van De Meer die erg goed in de organisatie bleef spelen, maar anderzijds het overmogen van de thuisploeg een voetballend overwicht af te dwingen. Zo ging de 1e helft op en neer en waren de betere kansen voor Koninklijke HFC. De spaarzame uitvallen van De Meer leidden echter wel de 0-1 in. Middenvelder en aanvoerder Massi Aoudjan schoot de bal feilloos over de keeper van de Kon. HFC. De afstand was niet misselijk en bedroeg zeker 25 meter. Euforie op de bank, in het veld en bij de zingende toeschouwers. De Meer kon slechts kort genieten van de voorsprong. Een diepe bal die volgens de verdedigers van De Meer uit ging werd in de 16 meter vakkundig afgerond (1-1). Wat een pech zo vlak voor rust. Na rust een ander spelbeeld. De Meer met een aantal omzettingen was gretiger en durfde meer het spel te maken. De spitsen Langeveld en Van Leeuwen deden wat zij moesten doen en dat was het op de bal verdedigen op de middenlijn. De thuisploeg had hier zichtbaar moeite mee. Ondanks de evenwichtige tweede helft wist de Kon. HFC toch het net niet te vinden. Ballen op de paal en lat waren niet meer dan momenten die de spelers van De Meer er in lieten geloven dat verliezen vandaag onmogelijk was. En inderdaad 20 minuten voor tijd scoorde spits Langeveld de 1-2. Met dicht geknepen billen en onder toeziend oog van legende Carlos Alarcon Vidal wist De Meer het veld met 3 punten te verlaten. Een mooie duur bevochten overwinning. Dat de betere ploeg vandaag heeft verloren maakte de boys van De Meer niet meer uit. Volgende week thuis tegen Olympia Haarlem om 14:30 uur