Start seizoen 2019-2020

4 september 2019 - Door: Bestuur

Na een lange warme zomerperiode zijn alle teams weer begonnen aan de trainingen, wordt de conditie weer opgebouwd en worden ook de eerste bekerwedstrijden alweer gespeeld. Leuk om iedereen weer terug te zien en welkom aan alle nieuwe leden. In deze eerste nieuwsbrief geven we een update van de voortgang van de bouwplannen, stellen we nieuwe gezichten aan je voor en hebben we nog meer nieuwtjes. Samen maken we er een mooi seizoen van!


NIEUWBOUW KLEEDKAMERS
Zoals jullie gezien hebben is er het een en ander aan het veranderen rondom het clubhuis. Het voorste kleedkamerblok en het blok aan de achterzijde zijn inmiddels gesloopt. Door de vertraging in de start ( het laat verkrijgen van de subsidies) en de enorme regenbuien deze zomer zijn we wat minder opgeschoten dan gehoopt. De contouren van het nieuwe gebouw worden wel langzaam zichtbaar en de komende weken zullen we aan beide zijden van de kantine uit de grond zijn. 
 
Dit betekent wel dat we de komende tijd zullen moeten schipperen met de beschikbare ruimte. Om wel een aantal kleedkamers te hebben is blok 2 nog even in gebruik en zijn vier tijdelijke kleedkamers met doucheruimtes aan de voorzijde van het gebouw geplaatst. We zullen deze niet toewijzen aan teams maar werken met een open systeem. Je kan je omkleden in de kleedkamers waarna de spullen mee naar het veld gaan. Na afloop van de wedstrijd of training kan er gedoucht en omgekleed worden en ook meteen weer spullen mee. Op deze manier kunnen we vooruit, al zal iedereen er natuurlijk wel wat van merken. 
 
Daarnaast word er gefaseerd gewerkt aan de toiletten in de kantine, de oude damestoiletten doen dienst voor de hele club, zolang de herentoiletten verbouwd worden. Zodra de herentoiletten klaar zijn wordt het damestoilet aangepakt.
Tegelijkertijd verdwijnen de jaren ‘70 uit de keuken door nieuwe frisse tegelwanden. 

      


G-VOETBAL
Vanaf dit seizoen speelt er een G-voetbal team bij onze club. Ze trainen op dinsdag en donderdag en spelen op zaterdag hun wedstrijden. Mannen, welkom en veel succes!
 
TECHNIEKTRAININGEN JEUGD - VOETBALSCHOOL DE MEER
Rinse Keizer zal op maandagmiddag om 16.30- 17.30 circuittraining gaan geven aan de O12- O13. Rinse is oud De Meer lid en heeft vroeger al bij de Meer jeugdteams getraind. Daarna heeft hij bij verschillende andere clubs (o.a. SDW, AFC, Sporting Martinus en Zeeburgia) jeugdteams getraind. Kom dus vooral ook op maandagmiddag trainen om snel technisch beter te worden. Hij zal daarbij wat extra ouder hulp nodig hebben. 
Ook gaat Rinse op zondagochtend van 10.00 -11.00 uur een extra techniektraining aanbieden in Voetbalschool De Meer. Dit zal tegen een relatief kleine betaling zijn. Ben je hierin geïnteresseerd neem dan contact met Rinse op, voetbalschool(at)svdemeer.nl. De school start op 15 september. 

MAURICE DIEMERS VASTE KRACHT IN HET CLUBHUIS

Sinds 1 juli is Maurice Diemers in dienst bij onze vereniging. Dit is een forse stap in onze organisatie want dit hebben wij nooit eerder gedaan. Maurice is vanaf nu een vast gezicht in de kantine en op de velden. Hij is al heel veel jaar betrokken bij de senioren selectieteams en zal dit seizoen daarnaast de kantine runnen, de schoonmaak regelen en eventueel bijspringen in het geven van training aan de jeugd.  Op dit moment met de nieuwbouw is het al prettig dat Maurice dagelijks aanwezig is en zelf ook het nodige aanpakt. Voor het dagelijks reilen en zeilen is Maurice vanaf nu het aanspreekpunt. Dus heb je een vraag of wil je even kennis maken, loop vooral bij hem langs.

VRIJWILLIGERSCOORDINATOR
Caroline Bunnig is onze nieuwe vrijwilligerscoordinator. Caroline is al een hele tijd onderdeel van het bestuur en moeder van een (inmiddels) senior De Meer lid. Met deze nieuwe rol is ze een grote uitdaging aangegaan omdat we toch wel een chronisch tekort aan vrijwilligers hebben. Er zijn een hoop plannen om de club nog beter georganiseerd en gezelliger te maken, maar om deze waar te maken hebben we hulp van jullie nodig. 
Naast de kantine en bardiensten willen we bijv. heel graag een nieuwe jeugdcommissie opstarten. Daarmee kunnen we de Jeugdcoördinator ondersteunen en meer leuke dingen voor de jeugd organiseren. We zoeken daarbij ook een nieuwe Jeugdvoorzitter die in het bestuur zit namens deze groep leden. Ook willen we dit jaar de sponsoring naar een hoger plan tillen en senioren en jeugd meer met elkaar laten kennismaken. 
 
Vele handen maken licht werk dus als je ideeën hebt of wil meehelpen meld je dan vooral aan bij Caroline. vrijwilligers(at)svdemeer.nl
 
BARDIENST
Voor de senioren zal de bardienst dit jaar anders georganiseerd worden. Het afgelopen jaar liep het bemannen van de bar niet goed, teams vergaten te komen en de communicatie was vaak op te korte termijn dat het lastig te organiseren viel. Dit jaar gaan we daarom met een ander systeem werken. Aan het begin van het seizoen maakt de kantinecommissie een jaarschema waarin per team aangegeven staat wanneer je bardienst hebt. De zaterdagteams worden op zondag ingedeeld, de zondagteams op zaterdag. Als binnen het team dit goed georganiseerd wordt dan zal in de praktijk bijna iedereen slechts één keer per seizoen een dienst moeten draaien.  
 
TRAINEN VAN EEN JEUGDTEAM
Lijkt het je leuk om (alleen of samen met een teamgenoot) een jongens - of meidenteam te trainen dan ben je van harte welkom. We zijn voor een aantal teams nog op zoek. Je kan je aanmelden bij onze Technisch Jeugdcoördinator Wim van Marsbergen, wvanmarsbergen(at)gmail.com. Er zijn natuurlijk mogelijkheden om je te ondersteunen of om een pupillencursus te volgen.
 
CONTRIBUTIE INNING
Ook dit jaar zullen we weer de contributie via Clubcollect innen. Binnenkort worden de rekeningen verstuurd. Betaal op tijd om boetes te voorkomen. 
 
KEEPERSSCHOOL TRAIN LIKE A PRO
Stan Bijl, trainer van De Meer Zondag 1, en zijn collega Dennis Gentenaar, jarenlang eerste keeper bij N.E.C., hebben ook dit seizoen op vrijdagavond bij onze club hun keepersschool Train like a pro. 
Ben jij keeper of een speler die graag kennis wil maken met keepen en wil jij trainen als een prof? Pak dan nu je kans en train met keeperstrainers van o.a Ajax en oud profs. Schrijf je snel in bij deze keepersschool Train like a Pro. De trainingen zijn op vrijdag avond tussen 18.00-20.00 bij s.v. de Meer. Voor leden van de Meer geldt een korting. Meer informatie of inschrijven? Ga dan naar www.trainlikeapro.nl of mail naar info(at)trainlikeapro.nl 
 
 
VOOR IN DE AGENDA:

woe. 4 sept. 18.30 - 19.30 uur
Informatiebijeenkomst trainers en leiders jeugdteams. Zorg dat er vanuit ieder team een vertegenwoordiger is zodat de informatie bij alle ouders terechtkomt.
 
week 36 – 38, op woensdag van 15.00 tot 17.30 en zaterdag van 8.00 tot 14.30
ruilen of ophalen van jeugdtenues (na mail aan ledenadministratie)
 
week 36: inning contributie.

  

Download Contributies 2019-2020

Download Trainingsschema senioren 2019-2020

Download Trainingsschema jeugd 2019-2020