Periodetitel voor De Meer 1 (zat)

28 november 2009

Op een fantastisch geprepareerd veld met nieuwe doelnetten zou De Meer zich vandaag gaan revancheren voor het verlies twee weken geleden tegen SIZO uit Hillegom. Een fitte selectie, in het nieuw gestoken door sponsor Probaat, kon pas aftrappen nadat de keeper van RKVV Velsen was gearriveerd na een ritje Oost/Watergraafsmeer. Kortom de wedstrijd begon 0m 14:40 uur met een prachtige grasmat, zonnetje en een straf windje. RKVV Velsen staat niet voor niks op de laatste plaats. Een cafe-elftal aangevuld met een notoire groep vervelende klagers liet zien dat het pakken van een gele kaart wel heel simpel gaat. Zo begin je met 10 spelers en loopt de elfde gewoon het veld in. Jammer, dat is geel zei de goed fluitende scheidsrechter. Kortom een doelpuntenfestijn moest en zou het ook worden. De Meer kwam makkelijk op 1-0, had meer dan een dozijn kansen nodig om de score op te voeren en zag tot ongeloof dat de gasten op 1-1 kwamen. Het veldspel van de rood-zwarten was vandaag eningzins ongeorganiseerd. Kwam dat door de spanning om de 1e periode binnen te slepen misschien? Tijdens deze overpijnzing scoorde De Meer de 2-1 en konden de boys aan de thee beginnen. Een paar aanwijzingen in de rust zo van \"even terug vanuit de basis spelen\" leek goed uit te pakken. In de 1e 20 minuten na rust was het veldspel op het biljartlaken van een ongehoord hoog niveau. Het kan dus wel! De 3-1 was niet meer dan logisch, zo ook de 4-1. Echter het geloof in eigen kunnen leek daarna weg te vloeien. Ballen kwamen niet meer aan, de organisatie was al aan het bier van Piet begonnen en RKVV Velsen mocht de 4-2 scoren. Nee, dat was niet de bedoeling. De Meer scoorde \"gewoon\" de 5-2 en het bier vloeide rijkelijk bij Piet. Nog steeds werd er een wedstrijd gespeeld op het prachtige veld. RKVV Velsen bleef lastig en vond het nodig gebruik te maken van de slappe instelling van De Meer en scoorde, ja lezers echt waar!) de 5-3 en 5-4. Het was mooi geweest. RKVV Velsen kwam eigenlijk niet om er een leuke middag van te maken. De Meer dacht met minimale inspanningen een maximaal resultaat te kunnen behalen. En zo gebeurde, de scheidsrechter uit Houten, ze schijnen ook dichterbij te wonen, floot af en het bier van Piet vloeide rijkelijk. Doelpunten: 2x Jesse Langeveld, 2x Joost van Leeuwen en 1x Edwin Gouw Op zaterdag 5 december speelt De Meer tegen Alliance\'22. Er worden geen cadeautjes gegeven. Steun De Meer om 14:30 uur