Klinkende overwinning van De Meer Zondag 1

1 april 2012

Amsterdam - Op een zonnig Olympiaplein begon De Meer met goed combinatiespel tegen Swift Zondag 1. Al na 10 minuten was er een hele goede kans voor De Meer die vakkundig werd gestopt door de doelman van Swift. De thuisploeg kwam er zelf ook meerdere malen gevaarlijk uit via de flanken, maar de voorzetten werden niet op waarde geschat door de aanvallers of de verdediging van De Meer stond goed opgesteld om het gevaar te neutraliseren.

Na een kwartier kwam De Meer er snel uit via de linkerflank. Freek gaf een goede strakke voorzet waarna Kasper bij de tweede paal de voorzet hard en hoog inschoot, 0-1. De Meer was in deze fase wel sterker dan hun opponent, maar bij een uitval van Swift is het de paal die redding brengt. Meteen daarop schiet De Meer op de paal en in deze fase was het heel spannend, want het spel golfde op en neer. Even voor rust was het Swift die de bovenliggende partij was, maar de verdediging bestaande uit Rodger, Thomas, Matthijs en Yan stonden als een rots in de branding. In de 40e minuut werd Mouad gelanceerd door een mooie dieptepass van Ashraf. De inzet van Mouad werd gekeerd door de keeper, maar de mee opgekomen rechtsback Rodger kon de 0-2 binnenschieten. Kort daarna kreeg Swift een zeer goedkope penalty, maar Willem bleef lang wachten en kon de penalty pakken.

Ruststand 0-2.

In de tweede helft ging de wedstrijd weer aanvankelijk gelijk op, Swift was naarstig opzoek naar de aansluitingstreffer, maar De Meer counterde er lustig op los. Via een diepe pass van Yan op Stefan die de bal voortrok aan Ruben werd het zelfs 0-3. De Meer was nu veel sterker en via een vrije trap van Ashraf kon Thomas de 0-4 aantekenen. Swift gaf niet op en bleef veelvuldig de aanval zoeken, maar De Meer had er goed het oog in en Willem stopte nog een aantal mooie schoten. Bij een van de snelle uitvallen in de 85e minuut was het weer raak voor De Meer en was het wederom Ruben die de 0-5 eindstand kon aantekenen. Een verdiende overwinning. Van onze speciale verslaggever, Bert Helsloot.