De Meer Zaterdag 1 verliest met geflatteerde cijfers van koploper Eemboys

23 april 2012

BAARN – V.V. Eemboys kan de titel niet meer ontgaan. Na de 4-0 winst op s.v. De Meer Zaterdag 1 is het gat - zes punten met nog twee wedstrijden voor de boeg - vrijwel onoverbrugbaar. Hoewel de uitslag een eentonige wedstrijd doet vermoeden, was dat allerminst het geval. Onder leiding van een hoogbejaarde scheidsrechter maakten beide ploegen er een open en aantrekkelijke wedstrijd van, waarin de Amsterdammers recht hadden op meer. De sfeer zat er goed in op Sportpark Ter Eem. Onder begeleiding van een enthousiaste menigte en een duizendklapper starten beide teams aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap is het reeds genieten. Het eerste gevaar komt van de Eemboys. Nadat Lucas in de zestien van Eemboys op zijn hakken wordt getrapt en geen penalty krijgt, is het de thuisploeg die razendsnel voor het doel van Wolter opduikt. Laatstgenoemde weet de bal uitstekend te keren. De Meer wordt op eigen helft teruggedrongen door het vroege storen van Eemboys, waardoor vaak de lange bal moet worden gehanteerd. Zodoende weten Jesse en Joost enkele malen gevaarlijk door te komen. Echter ontbreekt het aan finesse om ook daadwerkelijk het net te vinden. Enkele minuten later verdwijnt een afstandsschot van Lucas in de handen van de Baarnse doelman. Na 25 minuten wordt er aan de andere kant wel gescoord. Eemboys laat het balletje goed gaan nadat hen de nodige ruimte wordt geboden door De Meer. Als de bal bij de linker buitenspeler belandt, zet hij de actie binnendoor in. Vanaf een meter of twintig schiet hij de bal op doel, waarna hij via de binnenkant van de paal in het uiterste hoekje van het doel verdwijnt. De Meer laat zich niet van de wijs brengen. Even later geeft Manel een prima steekpass op Lucas die vanachter de laatste lijn voor de doelman opduikt. Met een lobje verschalkt hij de doelman, ware het niet dat de bal via de lat terug het veld in stuitert. De rebound is voor Joost die de bal tegen de touwen jaagt. Echter wordt de goal door onbegrijpelijke redenen afgekeurd om buitenspel door de scheidsrechter op advies van de assistent scheidsrechter. Op tv-beelden blijkt duidelijk dat de linesman, die in het dagelijks leven op de postkamer van C&A werkt, er volledig naast zit. De scheidsrechter kan niet anders dan op het advies van zijn assistent afgaan, omdat zijn blikveld amper verder reikt dan vijf meter. Doelpuntenmaker Joost heeft er geen goed woord voor over: “Ik stond op één lijn met Lucas en die stond zeker geen buitenspel. Maar je weet wat ze zeggen. Een goede grensrechter pakt in een seizoen zes à zeven punten voor je. En dan weet je ook waarom deze ploeg aan kop van de ranglijst staat.” Even later heeft de scheidsrechter het nog steeds niet begrepen als hij een buitenspelsituatie op de helft van De Meer wel door laat gaan. De aanvoerder van Eemboys vaalt echter hopeloos door de bal met buitenkant rechts richting cornervlag te dirigeren. Ook heeft de scheidsrechter het theater aan Baarnse kant niet in de smiezen. Met name de nr. 7 en nr. 9 hebben midweeks te veel naar dhr. Drogba gekeken. Zodoende krijgt de thuisploeg enkele vrije trappen op gevaarlijke plekken, maar weet men vervolgens daar niet veel mee te doen. Aan de andere kant heeft Joost wellicht recht op een strafschop. Echter zet hij door en ontstaat er een grote kans voor ‘hangover’Tijs. Helaas schiet hij de bal op de rug van zijn spits waardoor ook deze kans geen doelpunt oplevert. Vlak voor rust is de laatste kans voor Eemboys als een lange crossbal in de rug van Marcel valt. De slecht acterende spits schiet de bal via de vingertoppen van Wolter tegen de paal, waardoor de ruststand 1-0 is. In de tweede helft wederom een gretig en agressief De Meer. “ik heb ze in de rust verteld dat ze vooral door moesten gaan zoals ze de eerste helft zijn geëindigd. Op basis van het vertoonde spel had ik echt het gevoel dat hier wat te halen viel”, aldus coach Joost na afloop. Echter wordt de wedstrijd kort na rust beslist door de thuisploeg die twee snelle goals maken. Even daarvoor keurt de scheidsrechter nog een treffer van Eemboys af als gevolg van vermeent buitenspel. Volgens Marcel was dit vrijwel de enige beslissing in 90 minuten van de leidsman die in het voordeel was van de bezoekers. “Ongelofelijk dat zo’n iemand een wedstrijd mag leiden. Ten eerste, hij kan niet lopen, stond constant op 50 meter van de situatie. Ten tweede was hij voor 75% blind. Vervolgens had hij een motorriek van een zwaar bejaarde mijnwerker, want het duurde steeds drie minuten voordat hij een keer op z’n fluit blies. En ten slotte was hij ook nog half doof! Conclusie: de KNVB zal wel subsidie krijgen voor de participatie in de maatschappij van dit soort figuren. Een Melkert-baan noemen we zoiets!” Mark Wiggerts vult aan: “de man ging met z’n rollator weer vrolijk huiswaarts.” Na de 3-0 gelooft Eemboys het wel en neemt het gas terug. De beste kansen zijn vervolgens voor De Meer, maar tot een doelpunt leidt dat echter niet. Zo zijn er kansen voor Sam na een goede solo, kopt Joost een prima voorzet van Mintjes op de paal en schiet Lucas vanuit de tweede lijn rakelings voorlangs. Aan de andere kant countert Eemboys zelfs nog naar een 4-0 eindstand, nadat de Baarnse schaduwspits de bal in de kruising puntert. Omdat ook Maarssen hun wedstrijd wint, wordt het kampioensfeest van Eemboys uitgesteld tot 5 mei. “Ik denk wel dat er iets meer in zat vandaag”, stelt middenvelder Felix na afloop. In de eerste helft hadden we met name moeite om het middenveld in handen te krijgen. Daar werden we overlopen. In de tweede helft stond het beter, maar gooien ze de wedstrijd pal na rust in het slot. Al met al denk ik dat we wel een doelpuntje of twee hadden verdiend vandaag. Zeker als je die afgekeurde meerekent.” Op de vraag of hij blij is dat hij 90 minuten zonder kaart is doorgekomen antwoordt hij: “als je verliefd bent, doe je het wat rustiger aan. Bovendien heb ik de laatste tijd, omdat ik zaterdags toch vrij was, veel gelezen over het Chinese Confucianisme. Met die wijsheid in het achterhoofd houdend, stap je toch anders het veld in.” Van onze verslaggever F. Luffer