De Meer 1 (dames) kruipt door het oog van de naald

18 oktober 2009

Altijd spannend en leuk een wedstrijd spelen tegen je buren! Het team van DVVA zijn we al vaker tegen gekomen afgelopen jaren. De ene keer hebben we meer moeite met het team dan de andere keer. De dag begon vandaag goed voor de supporters.. de zon scheen heerlijk! Of de spelers ook blij waren met de zon vraag ik me af. Het spel van de Meer begon namelijk erg slordig. Passes die verkeerd werden gegeven, weinig coaching en vaak hadden we meer tijd nodig om de bal te verwerken dan de spelers van DVVA ons gunden. DVVA startte fel en gaf de spelers van de Meer op het middenveld en voorin weinig ruimte. Door het slordige spel  kreeg DVVA een aantal  kansen om de bal van afstand op keeper Saadia af te vuren.  Gelukkig belandden deze schoten naast het doel en bleef de stand 0-0. Toch kwam de 0-1 wel héél dichtbij toen vanuit een corner de bal op de lat werd geschoten.
Dit schot leek de dames van de Meer iets wakkerder te maken. Zo kreeg Rosa  Bonnema een mooie steekpass van Luka, waardoor zij 1 op 1 kwam met de keepster. Helaas kwam de keepster goed haar doel uit waardoor ze de bal stopte. In de ’35 minuut was het dan eindelijk raak voor de Meer. Via een corner genomen door Gigi belandde de bal bij de tweede paal voor de voeten van Puck, die de bal beheerst in kon schieten: 1-0!!! Vijf minuten later was DVVA zeer dicht bij de gelijkmaker.  Via een corner pingpongde de bal heen en weer in het strafschopgebied van de Meer. Gelukkig kon de goedstaande verdediging van de Meer de bal uiteindelijk via Luka wegpoeieren. (eindelijk)Rust De tweede helft was de Meer iets beter aan het voetballen. Er werden minder foute passes gegeven en de ruimte werd efficiënter benut dan werd gedaan in de eerste helft.  Toch kon de Meer niet voorkomen dat DVVA in de ’51 minuut met een mooi afstandsschot van 30 meter de score op 1-1 bracht.De dames van de Meer konden hier natuurlijk geen genoegen mee nemen en dus vochten zij terug. In de ’62 minuut gaf Rosa een mooie pass op Annabel die 1 op 1 kwam te staan. Rustig speelde zij de keepster uit en zette ze de Meer weer op voorsprong: 2-1!! Nog geen minuut later kreeg  Annabel weer een grote kans, maar helaas belandde deze inzet over het doel van de keepster van DVVA. Ook Esther liet nog even zien dat zij een goed schot in haar benen heeft. Van ruim 20 meter afstand schoot ze de bal op het doel waar de keepster van DVVA nog enige moeite mee had om deze te controleren.
Niet alleen de keepster van DVVA werd getest in de tweede helft, ook  de Meer keepster Saadia moest er aan geloven. Ze wist een mooie redding te brengen door een hard schot van een DVVA- spits te stoppen. Jammer genoeg kwam in de ’85 minuut de gelijkmaker. De aanval van DVVA wist de Meer op het verkeerde been te zetten waardoor zij in de meerderheid voorin kwamen te staan. Via een voorzet kon de spits de 2-2 binnentikken.
Het eindsignaal kwam steeds meer in zicht en het leek een gelijkspel te worden. Echter…niets is minder waar..! Met nog een 1 minuut te spelen maakte Hanneke via de linkerkant een mooie actie en bereikte Charmaine die de bal met een rolletje over de doellijn wist te tikken: 3-2!!!!
Zelfs na dit doelpunt kreeg de Meer nog een grote kans. Charmaine wist een verwoestend afstandschot te lossen, maar deze werd via de keepster net over het doel getikt. Een verdiende eindstand van 3-2. Het spel begon slordig, maar uiteindelijk hebben de rode tijgers van de Meer als team gestreden voor een overwinning. Gefeliciteerd en op naar de volgende overwinning!