De Meer weet wederom niet te winnen van stug Maarssen

AMSTERDAM – De topper in de vierde klasse D is afgelopen zaterdag gewonnen door V.V. Maarssen zat 1. In de eerste 25 minuten liepen de gasten uit naar een 0-2 voorsprong door fouten aan de kant van s.v. De Meer zat 1. In het vervolg van de wedstrijd waren de Amsterdammers de bovenliggende partij, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam men niet. Door deze 1-2 nederlaag haakt De Meer af in de kampioensstrijd en blijft de grote familie uit Maarssen in het spoor van koploper Eemboys.

 

De Meer start de wedstrijd in een 4-4-2 opstelling door het ontbreken van de vaste vleugelaanvallers Jesse en Tijs. Eerstgenoemde heeft’s ochtend ziek afgebeld en aanvoerder Tijs heeft sinds de veldslag tegen Hilversum wederom last van de ribben. De afwezigheid van beide heren doet zich voelen: in de beginfase van de wedstrijd oogt het onwennig bij de thuisploeg. Vooral de middenvelders voetballen uit positie en zijn bij barverlies vaak te laat. De bezoekers uit Maarssen zijn duidelijk de bovenliggende partij. Dit leidt tot één grote kans voor de topscorer van Maarssen, maar die wordt keurig gestopt door Wolter. Even later is het wel raak als onnodig balverlies van Mark Wesselink een counter inleidt die uitermate effectief wordt afgerond. Tot overmaat van ramp is het daarna Marcel die met een verkeerde breedtepass de 0-2 weggeeft. Totaal onnodig vindt ook hijzelf: “Vandaag hebben we van onszelf verloren en niet van de tegenstander. Evenals in de heenwedstrijd krijgen ze een paar cadeautjes. Voor een ploeg die tweede op de ranglijst staat, vind ik ze buitengewoon matig voetballen. Het is meer een vechtmachine.”

 

Tot aan de 0-2 laat De Meer weinig zien. Na een combinatie op de rechterflank wordt Bo diep gestuurd. Hij omspeelt de doelman, maar weet vanuit de lastige hoek de bal niet meer voor het doel te krijgen. In de tussentijd is de thuisploeg ook weer geswitched naar het vertrouwde 4-3-3. Coach Joost legt uit: “Het pakte niet uit zoals ik voor aanvang gedacht had. In de eerste twintig minuten kwamen we nauwelijks aan goed voetballen toe, ondanks dat zij ons lieten opbouwen van achteruit. Middenvelders waren nauwelijks aanspeelbaar en bij balbezit tegenstanders verloren we alle duels. Mede op aanwijzing van de jongens in het veld heb ik het weer teruggedraaid.”

 

Vraag blijft of dat, gezien de tussenstand, te laat is. Feit is wel dat De Meer beter gaat spelen en niet in het krachtvoetbal van de bezoekers meegaat. Balletje gaat van links naar rechts en via het aanspeelpunt Joost weet De Meer enkele malen voor de goal van Maarssen te komen. Dit leidt in de 33e minuut tot de aansluitingstreffer als Felix een vrije trap op randje zestien binnenschiet nadat Joost naar de grond is getrokken. Het is alweer de derde vrije trap die de flankspeler dit seizoen doeltreffend neemt. “Na elke donderdagtraining ga ik nog een minuutje of vijftien vrije trappen oefenen”,aldus de specialist. “Als de rest van de jongens aan het bier zitten, is Wolter nog bezig om al die ballen van mij uit de kruising te tikken. En soms betaalt dat zich uit op zaterdag.”

De Meer dringt voor rust aan op de gelijkmaker, maar het overwicht leidt niet tot treffers. Een poging van Joost wordt gekeerd door de doelman en een halfvolley van Sam verdwijnt hard voorlangs.

 

Na de thee vervangt Manel de geblesseerde Japie. Manel, die terugkomt van een bovenbeen blessure, speelt op het middenveld met de punt naar achter en de druk naar voren. “Het is lekker voetballen als je weet dat je in 45 minuten alles mag geven. Niet dat ik normaal met de handrem erop speel, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel”, vertelt de latino na afloop. Na een uur spelen maakt ook een andere latino zijn opwachting als ballerina David de geblesseerde Bo vervangt. Later blijkt dat hij de tweede Amsterdammer in één week is die in het gips verdwijnt. Was het vorige week de enkel van Matthijs, vandaag is het Bo die na een ongelukkige val twee botjes in zijn linkerhand breekt en zes weken mag toekijken. Zo wordt de spoeling dun voor de Amsterdamse oefenmeester. “Het houdt niet op dezer dagen! Gelukkig hebben we een talentvolle jeugd en lopen er bij Jong De Meer de nodige talenten rond. Mocht ik nu maandagavond daar onverhoopt geen potentieel zien, dan kan ik wellicht een beroep doen op de damesafdeling”, grapt de coach na afloop. “Ik denk dat mij jongens geen bezwaar hebben tegen het douchen met die mevrouw met de oranje broek”, daarmee doelend op de charmante kantinejuffrouw.

 

In de tweede helft is het alleen de thuisploeg die aanvalt en zijn het de houthakkers uit Maarssen die tegenhouden. Wat tevens opvalt is de manier van vlaggen van de assistent scheidsrechter van de bezoekers: of hij speelt vals of hij heeft een enkeltje Specsavers®nodig. De scheidsrechter vertrouwt echter blind op het oordeel van de beste man.

Naast een handjevol mogelijkheden krijgt De Meer ook een drietal goede kansen op de gelijkmaker. Na de prima een-twee zet Joost knap Lucas alleen voor de keeper. De middenvelder schiet de bal met het zwakkere linkerbeen tegen de doelman aan. Vervolgens schiet Manel, na een afgeslagen vrije trap, de bal vanuit de kluts buiten het bereik van de doelman en rakelings naast de paal. Tot slot weet ook Sam het net niet te vinden als hij bij de tweede paal opduikt, maar de voorzet van Lucas naast volleyt. “Het is jammer dat we ondanks de enorme druk niet hebben weten te scoren”, aldus een teleurgestelde Sam na afloop. “Als de gelijkmaker valt, dan ben ik ervan overtuigd dat we ook nog een derde of vierde keer hadden gescoord. Wat Maarssen in de tweede helft heeft laten zien, was vooral ballen wegschieten en tijdrekken.”

 

Ook de verliezende trainer is dezelfde mening toebedeeld:“Onnodig verloren, maar wel ruim een uur goed voetbal en inzet gezien van mijn ploeg. En dat ondanks het ontbreken van enkele spelers en andere die niet op hun normale positie stonden. Al met al geeft mij dit genoeg vertrouwen om volgende week die andere ploeg uit Maarsen [DWSM, red.] te verslaan.”

De Meer en Hilversum schieten niks op met gelijkspel

HILVERSUM – s.v. De Meer zat 1 en FC Hilversum zat 1 hebben in een goede en aantrekkelijke wedstrijd de punten verdeeld. Dat na 93 minuten ‘de brilstand’ op het scorebord stond, mag een klein wonder heten. Er waren zowel mogelijkheden als kansen voor beide ploegen. Het venijn zat hem in de staart toen de Amsterdammers een omstreden strafschop mistten. Ondanks dat het gat met koploper Eemboys oploopt, kunnen beide oefenmeesters met de uitslag leven.

 

Het was goed vertoeven op Sportpark Crailoo. Op een prima bespeelbaar veld lieten beide ploegen verzorgt voetbal zien. Dit kwam mede doordat de ploegen elkander tot aan de middenlijn lieten voetballen. In de eerste tien minuten gebeurde er weinig en was het vooral aftasten van beide kanten. Het eerste gevaar komt op naam van Jesse die een voorzet van Tijs niet lekker kan afwerken.

 

De ploegen zijn aan elkaar gewaagd tot aan de wedstrijd in de 19e minuut. De prima spelende Matthijs voelt na een duel iets “knakken” in de enkel. Hij wordt per brancard van het veld gedragen met een naar het laat aanzien flinke blessure. “Het gaat nu wel beter”, vertelt de linksback na terugkomst uit het ziekenhuis. “Het is in ieder geval zwaar gekneusd. Of er meer schade is, kan dr. Bernhard nu nog niet vaststellen. Als de zwelling volgende week is verdwenen, gaan we weer wat kiekjes maken. In de tussentijd zal Brechtje mij, zoals ze dat altijd doet en een goede voetbalvrouw betaamt, uitgebreid verzorgen in haar zusterpakje.” [Op de redactie twijfelt niemand daaraan, red.].

De Meer lijkt door het bovengenoemd incident even van slag. De thuisploeg wordt sterker en krijgt driemaal de mogelijkheden om de score te openen. Doelman Wolter, de lat en een matige eindpass staan een Hilversumse treffer in de weg. Daarna krijgen de Amsterdammers de overhand. Met goed positiespel en sprankelende combinaties komen de roodhemden voor het doel van de Hilversummers. Maar ook Joost, Bo en wederom Jesse weten het net niet te vinden.

 

 

Als snel in de tweede helft worden de intenties van Hilversum duidelijk: snel de score openen. “Ik weet niet wat er bij hen in de thee zat, maar ze gingen als de brandweer”, aldus Mark Wiggerts. “Het was een ouderwets offensief van onze Hilversumse vrienden. Met het nodige kunst- en vliegwerk hebben we het doel weten schoon te houden.” Coach Joost vult aan: “We werden de eerste 15 minuten na rust overlopen. We konden zelf de bal niet in de ploeg houden, verloren de slag op het middenveld en waren kwetsbaar op de vleugels.”Het was vooral de rappe Hilversumse rechtsbuiten die invaller Edwin van Wegen meerdere malen zijn hielen liet zien. [van Wegen zal die avond lekker geslapen hebben, red.]. Zijn voorzetten konden echter door niemand in het doel worden gewerkt. Het was ook niet de middag van de makkelijk scorende Hilversumse spits die overal op het veld werd geschaduwd door minimaal één Amsterdammer. Waar hij vaak ongelukkig was in de actie, wist hij toch eenmaal te ontsnappen aan het voortreffelijke verdedigingsduo Marcel en Pim. Vanuit buitenspelpositie mag hij op doelman Wolter af. Gelukkig voor hem schiet de spits de bal recht op hem af en ook de rebound verdwijnt via een Hilversums been naast de goal.

 

Nadat de Hilversumse storm is gaan liggen, krijgen ook de Amsterdammers enkele goede mogelijkheden. Een voorzet van Jesse gaat voorlangs en een poeier van de balvaste Joost naast. Na een prima crossbal van Lucas schuift Tijs de bal voorbij de keeper en langs de verkeerde kant van de paal. "Het lijkt wel of hij er vandaag aan beide kanten niet wilde", aldus de Amsterdamse aanvoeder voor de camera's van AT5. Bij het andere doel vliegen enkele ballen, waaronder een hoekschop, gevaarlijk voorlangs en weet ook Wolter enkele malen nuttig met de benen te interveniëren. Als in de 87e minuut Jesse door Joost wordt diepgestuurd, kan enkel de doelman nog aan de rem trekken. Waar sommige Hilversummers discussieren over wel of geen strafschop zijn er andere die er van overtuigd zijn dat de overtreding buiten het strafschopgebied was. Uiteindelijk gaat de bal op de stip, maar wordt de inzet van Joost gestopt door de doelman. Zo blijven vanmiddag de drie topscorers van de 4e klasse D, samen al goed voor 49 goals, allen droog staan.


De Amsterdamse oefenmeester heeft vrede met de uitslag. "Het was een wedstrijd die twee kanten op kon en dan is een puntenverdeling het eerlijkst. Maar als je dan op zo'n moment een penalty krijgt... Over het vertoonde spel ben ik uiterst tevreden en is een revanche voor de tweede helft van vorige week tegen DOB. Na wat ik vanmiddag gezien heb, ga ik vol vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet." Of er in die wedstrijden ook een beroep kan worden gedaan op een geheel fitte selectie, is nog maar de vraag. Naast Matthijs liepen ook Lucas, Japie en Tijs (kleine) pijntjes op. Laatstgenoemde vertelt hierover: "als je het zo bekijkt, lijkt het inderdaad wel een slagveld. Dat geeft alleen maar aan dat de wedstrijd op het scherpst van de snede werd gespeeld. Maar ik geloof heilig dat onze medische staf iedereen weer heeft opgelapt voor volgende week zaterdag."

 

Dan wordt er gespeeld tegen de nummer twee Maarssen. Wil De Meer nog aansluiting behouden met de kop van de ranglijst, dan volstaat alleen een winst. U bent vanaf 14:30 van harte welkom op Sportpark Drieburg op de mannen aan te moedigen in wederom een topwedstrijd!

Waarom makkelijk als het ook moeilijk kan?!

AMSTERDAM – Dat s.v. De Meer zat 1 gemakkelijk tot scoren komt, is bekend. Dat het gemakkelijk doelpunten incasseert, is eveneens bij een ieder bekend. Zaterdagmiddag leidde dit gegeven in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VV DOB tot een enerverende wedstrijd. Na een snelle 3-0 voorsprong eindigde de wedstrijd in 6-5. Een korfbaluitslag die past bij het trackrecord van de Amsterdammers.

 

Ten opzichte van vorige week enkele noodgedwongen wisselingen in de basis bij De Meer. Zo kan er geen beroep worden gedaan op de geschorste Felix en Matthijs en vakantiegangers Sam en Lucas. Hierdoor maakte Edwin van Wegen zijn eerste minuten van het seizoen voor de roodhemden na terugkeer uit het Midden-Oosten. “Ondanks het lucratieve aspect was de keuze om terug te keren een gemakkelijke,” aldus de linksback. “Ik ben Sjeik Nourredine El Oillamp dankbaar voor de kans die hij mij heeft geboden en de mooie ervaring. Maar het voetbal daar is toch heel anders. Een ding is hier wel hetzelfde: er ligt hier net zoveel zand op het veld!” Ook aanvoerder Tijs maakt zijn rentree na enkele weken blessureleed aan de pols.

 

Eerder dit seizoen in de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer ging De Meer met een ruime voorsprong rusten: 0-4. Ook toen werd het na de rust nog verrassend spannend. Afgelopen zaterdag stond al na 10 minuten een 3-0 stand op het scorebord en dacht het massaal aanwezige publiek aan een monsterscore. Na twee minuten spelen is het Mark Wesselink die met een puike steekbal Jesse alleen voor de keeper zet; hij schuift de bal met recht diagonaal in de verre hoek. Even later is het een verre uittrap van doelman Wolter die door Joost op waarde wordt geschat. Na twee verdedigers te hebben uitgespeeld, loeit hij de bal in de kruising. “Die zat er lekker in”, vertelt de doelpuntenmaker na afloop. Met de 3-0 van Jesse, na een goede actie van Bo, komt er een einde aan het overdonderende openingsoffensief van de thuisploeg.

DOB heeft tot dan toe weinig laten zien. Alleen via dode spelmomenten is men gevaarlijk. Zo weet Marcel op het nippertje een bal bij de tweede paal te verlengen tot corner voordat de spits uit Nigtevecht zijn hoofd tegen de bal kan zetten. DOB weet voor rust toch te scoren als de spits het meest attent is bij een slap schot uit de tweede lijn. In zijn tweede poging weet hij Wolter te passeren. Daarna is het wederom de thuisploeg die de bal rondspeelt en kansen creëert. Joost werkt een prima voorzet van Tijs bij de tweede paal over het doel. Voor de rust bewijst Jesse zijn klasse om zijn derde van de middag te maken en de ruststand naar 4-1 te tillen. “Het was een heerlijke eerste helft voor ons”, aldus de hattrickheld. “

 

In de tweede helft zien we een hele andere wedstrijd. Na een donderspeech in de rust weten de spelers van DOB de nodige strijd te leveren om een afgang te voorkomen. Met opportuun voetbal probeert men de Amsterdamse achterhoede in de problemen te brengen. Tot kansen leidt dit niet. Echter wordt er wel tweemaal gescoord uit vrije trappen. De eerste verdwijnt van een meter of dertig vanaf de linkerkant in één keer in het doel, nadat noch een aanvaller noch een verdediger de bal aanraakt. De tweede verdwijnt vanaf randje zestien langs de muur laag in de hoek van doelman Wolter. “Onacceptabel!”, foetert coach Joost na afloop. “Hoe wij vandaag hebben verdedigd, dat doen ze bij de pupillen nog beter. En dan heb ik het niet alleen over die vrije trappen die erin vliegen. Dit is kenmerkend voor ons seizoen. Als het begin van de wedstrijd goed is, dan is het einde het aankijken niet waard en vice versa. Maar je geeft de neutrale toeschouwer wel altijd waar voor zijn geld.”

 

Tussen de doelpunten van de gasten weet Joost nogmaals doel te treffen. Echter wordt de marge daarna snel weer teruggebracht naar één als een counter trefzeker in het dak van het doel wordt gepoeierd door de ervaren spits van DOB. De Meer gaat mee met het voetbal van de gasten en vergeet de bal het werk te laten doen. Het is niet best, maar het leidt wel tot enkele mogelijkheden. De aanvallen sneuvelen bij de eindpassen van Tijs en Mintjes. Toch weet De Meer de marge te verdubbelen als Joost in het strafschopgebied wordt gevloerd door de houterige voorstopper van DOB. Joost schiet hem zelf, via de hand van de keeper, binnen. Het is zijn derde van de middag, zodat de wedstrijd twee hattrickhelden kent.

 

Er komt echter nog een derde hattrickheld als aan de andere kant DOB 6-5 maakt. Het is de Nigtevechtse spits die nabij de achterlijn gemakkelijk bij Mark Wesselink wegdraait en Wolter in de korte hoek weet te passeren. Zodoende heeft ook hij er vanmiddag drie in liggen. Er volgt daarna nog een kans voor DOB uit een hoekschop, maar de geheel vrijstaande aanvaller mist geheel de bal.

Dat zou ook teveel van het goede zijn geweest gezien de eerste helft, vond ook Marcel. “Laten we deze wedstrijd snel vergeten, althans de tweede helft. In de eerste helft leek het of de elf van DOB voor het eerst met elkaar samenspeelden en ook in de tweede helft zag het er vaak zo uit. Desondanks weten ze er vijf in te leggen. Dat is ons aan te rekenen en daar moeten we ons voor schamen. Het moet volgende week beter, véél beter!”

Eemnes krijgt te weinig tegen zwak s.v. De Meer

AMSTERDAM – s.v. De Meer zat 1 en SV Eemnes zat 1 hebben zaterdag de punten verdeeld. Dat op Sportpark Drieburg na 90 minuten de brilstand op het scorebord stond, was vooral te danken aan het optreden van debuterend doelman Arno Delul aan Amsterdamse zijde. In de eerste helft was hij de grote sta in de weg voor de bezoekers. Na de thee speelde de thuisploeg beter, maar overtuigend was het niet. Zodoende eindigt de bij vlagen verhitte wedstrijd in 0-0.

 

Door personele problemen zag de basiself van De Meer er ietwat anders uit. Doelmannen Wolter en Joost hadden hun jaarlijkse uitje met De Zonnebloem. Het doel werd zodoende met bravoure verdedigd door Arno, die daarmee zijn debuut opluistert met een ‘clean sheet’. Ook kon er geen beroep worden gedaan op de geblesseerden Tijs en Manel.

 

In de eerste helft waren de gasten uit Eemnes heer en meester. Een slordig en onzeker De Meer had moeite met de veld- en weercondities en de weerstand van de tegenstander. De opbouw werd vroeg verstoord en de lange bal werd gemakkelijk verdedigd. De roodhemden komen zodoende nauwelijks van de eigen helft af. Aan de overzijde is het een klein wonder dat de bal niet in het net verdwijnt. De aanvallers van Eemnes hebben het vizier niet op scherp staan of vinden doelman Arno op hun pad. Zo tikt hij o.a. een knappe vrije trap over de lat en stopt hij een één-op-één. “Het ging best lekker”, aldus de doelman. “Het was in het begin even wennen, maar je weet dat als de trainer een beroep op je doet, je er moet staan. Vandaag was die dag en daar train je elke dag keihard voor.”

Omdat het via de reguliere manier niet lukt om te scoren, proberen de aanvallers uit Eemnes het over een andere boeg: als stervende zwanen duiken ze in het strafschopgebied naar de grond. Scheidsrechter ‘ik heb een hekel aan Felix’ De Vries heeft het goed in de gaten en bestraft de fopduiken met geel.

 

In de tweede helft een ander De Meer. “We hebben elkaar in de kleedkamer even recht in de ogen gekeken en wat tactische omzettingen gedaan”, verklaart assistent coach Tijs. “Er zijn enkele harde woorden gevallen, maar geen geslachtsdelen. Met meer druk vooruit zie je dat ook zij fouten gaan maken.”Dit leverde na 10 minuten bijna een doelpunt op van Lucas, die de bal afsnoepte van de centrale verdediger en vervolgens zijn inzet na een rush van 20 meter voorlangs zag gaan. “Ik zat te twijfelen tussen een voorzet en een schot. En twijfel is killing! Uiteindelijk verdwijnt de bal dan voorlangs.”

 

Een kwartier later kantelt de wedstrijd opnieuw. Na een opstootje krijgen zowel Felix als een Eemnesser boer een gele kaart. Helaas is het voor eerstgenoemde zijn tweede prent van de middag. “Dit is al de tweede keer dit seizoen dat hij mij een rode kaart geeft. Bij deze feitelijke constatering wil het voor nu laten”, foetert de Amsterdamse linksback na afloop. Eemnes komt met een man meer weer aan voetballen toe. Dit levert slechts één grote kans op nadat doelman Arno onder een voorzet vanaf de linkerkant duikt. Het is vervolgens de spits van de bezoekers die de bal van een meter over het doel weet te werken. Ook in het restant van de wedstrijd wordt er niet gescoord en is er meer oog voor elkaar dan voor de bal. Eemnes denkt nog aanspraak te kunnen maken op een strafschop als Arno een voorzet uit de lucht plukt en daarbij de tegenstander in de rug springt. Wederom is het geschreeuw van de aanvaller evidenter dan de overtreding.

 

“Als je over de gehele wedstrijd kijkt, had Eemnes wellicht meer verdiend”, vervolgt Tijs na afloop. “Van onze kant was het vooral voor rust zeer matig. Misschien heeft dat te maken met de enigszins gespannen sfeer die rondom deze wedstrijd hangt. Je ziet dat ook terug in het gedrag van sommige spelers. Hetzelfde geldt overigens voor de spelers van Eemnes. De rode kaart had de leidsman niet hoeven geven; hij had dat beter moeten en kunnen oplossen. Na de rode kaart kwam Eemnes weer in de wedstrijd, dus ben ik al met al blij met een punt.”

 

Volgende week spelen de roodhemden opnieuw een thuiswedstrijd. Het is dan d’erop of d’eronder tegen DOB uit Nigtevecht. De aftrap geschiedt om 14:30 uur.

De wedstrijdverslagen van het seizoen 2010-2011

Op deze pagina's staan de wedstrijdverslagen van de jeugd- en senioren teams.

s.v. De Meer 1 (za) moeizaam langs VIOD 1 (za)

Van onze correspondent F. Luffer

TIENHOVEN – SV De Meer heeft de tweede opeenvolgende overwinning behaald na de winterstop. Evenals in de heenwedstrijd werd CSV VIOD uit Tienhoven verslagen. Ditmaal werd het 0-1 door een doelpunt van Jesse in de eerste helft. In de tweede helft drong de thuisploeg heldhaftig aan ondanks het feit dat zij nog voor rust met tien man kwamen te staan. De score bleef echter gehandhaafd.

Grote afwezige aan de kant van De Meer was aanvoerder Tijs die een week eerder tegen HFC Bloemenkwartier zijn linker pols brak. Zijn positie werd afgelopen zaterdag ingevuld door Matthijs. Achterin keerde Pim terug op de linksback positie na twee wedstrijden schorsing.

In de eerste helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat was De Meer. VIOD liet de gasten komen tot aan de eigen helft en gokte op de counter. “Ze speelden steeds hetzelfde patroontje”, aldus Marcel na afloop. “Balletje in de voeten bij de buitenspeler, kaatsen en dan diep. Door goede rugdekking vanuit het centrum hadden we dit, op de eerste keer na, geheel onder controle.” De robuuste verdediger doelt daarmee op de enige kans voor rust voor VIOD. Na een combinatie aan de linkerkant, kan de linksbuiten van VIOD door richting doelmond. Echter is het doelman Wolter die de bal keert en tot corner verwerkt.

Dit is het enige wapenfeit van de thuisploeg voor rust. Bij De Meer valt vooral op dat de eindpass onnauwkeurig is of wordt geïntercepteerd door de prima spelende doelman van VIOD. De beste man weet zodoende enkele voorzetten voor de voeten van de Amsterdamse aanvallers weg te kapen. Op het matige veld was combinatiespel nauwelijks mogelijk, waardoor de Amsterdammers een beroep doen op de individuele kwaliteiten van zijn aanvallers. Jesse draait enkele keren zijn directe tegenstander dol, maar het is Lucas die het dichtst bij de openingsgoal is. Na een goede actie weet de aanvoerder ad interim de bal van een meter of 25 richting kruising te schieten. De bal gaat voorbij de doelman, maar ketst af op de dwarsligger. “Ik stond al te juichen”, zegt de schutter na afloop. “Het mocht helaas niet zo zijn. Maar nog veel liever maak ik hem volgende week als die oude kleine dikke op doel staat (doelman SV Eemnes, red.).”

De verdiende voorsprong komt op het scorebord als Bo na 35 minuten de bal op de middenlijn verovert en Jesse lanceert. Hij omspeelt de keeper en tikt de bal met zijn mindere rechter been in het lege doel. “Vandaag een assist, vorige week al een assist. Ik zit lekker in mijn vel en ik denk dat dit ook wel de positie is waar ik het beste uit de verf kom”, aldus hobbyschilder Bo. Vlak na de treffer komt VIOD met tien man te staan als de prima leidende scheidsrechter Howard Webb de Tienhovense rechtshalf met twee keer geel naar de kleedkamer stuurt. De Meer zet voor rust nog aan, maar met name de doelman van VIOD is een sta in de weg.

In de tweede helft zowel een ander De Meer en als een ander VIOD. De thuisploeg speelt met meer voorwaartse druk en De Meer vergeet te voetballen. Het is Jesse die de wedstrijd in het slot kan gooien, maar hij faalt jammerlijk. Vindt ook hijzelf: “het is jammer dat niet elke bal er in gaat. We hebben de tweede helft tegen onszelf gevoetbald. VIOD speelde na rust opportunistisch en wij hebben geen gebruik weten te maken van de geboden ruimte. En zodra we dat wel deden, liep er niemand tegen een voorzet aan.”

Er waren nog twee mogelijkheden voor VIOD om alsnog een punt aan het duel over te houden, maar het goede verdedigende werk van respectievelijk Wiggerts en Marcel zorgen ervoor dat de bal naast en over het doel verdwijnt in plaats van er in. “Al met al een moeizame overwinning”, vervolgt Marcel. “Maar aan de andere kant hebben we de nul gehouden en weinig weggegeven. Na de rust hadden we alleen vaker de vrije man moeten zoeken. Toen ze nog met z’n elven waren hebben we gedomineerd en dat geeft, ook gezien de wedstrijd van vorige week, veel vertrouwen voor de komende wedstrijden. Nu maar hopen dat koning winter zich enigszins gedeisd houdt.”

Eerstvolgende wedstrijd is het weerzien met vele oude bekenden uit Eemnes als de plaatselijke SV op bezoek komt in de hoofdstad. In september eindigde de eerste wedstrijd in 1-1. De aftrap zal om 14:30 uur plaatsvinden op sportpark Drieburg mits het aankomende week niet te koud gaat worden. U bent van harte welkom indien u door sprankelend voetbal opgewarmd wilt worden.

s.v. De Meer 1 (za) verslaat defensief Bloemenkwartier 1 (za) met 6-2

Van onze correspondent F. Luffer

AMSTERDAM – s.v. De Meer 1 (za) heeft de eerste wedstrijd van 2012 gemakkelijk gewonnen van HFC Bloemenkwartier. Na een vroege 0-2 achterstand zette de Amsterdammers orde op zaken. Nog voor rust kwam de aansluitingstreffer op het scorebord. Uiteindelijk liep de score op een winderig sportpark Drieburg in de tweede helft op tot 6-2.

Dat de Hilversummers op voorsprong kwamen was überhaupt een mirakel. De bezoekers waren voornamelijk gekomen om de aanvalsdrang van de thuisploeg tegen te houden. Die moest het op zijn beurt stellen zonder topscorer Joost van Leeuwen die de komende weken op studiereis is door ’t Gooi en omstreken om zodoende de historie van de regio in kaart te brengen. Dit bleek afgelopen zaterdagmiddag geen gemis; zijn positie werd met bravoure ingevuld door Sam die tweemaal doel trof.
In de eerste 25 minuten krijgt Bloemenkwartier twee strafschoppen, waarbij over de eerste te discussiëren valt. Doelman Wolter is bij de eerste strafschop kansloos. De tweede inzet weet hij te pareren, maar in de rebound is het toch raak. “Het is het enige wat ik de eerste helft te doen heb gehad”, aldus de doelman. “In de tweede helft zijn die gasten wat meer over de middenlijn geweest, maar het was al met al een rustig dagje. Douchen kan ik wel overslaan, zodat ik snel naar huis kan om te babysitten op mijn dochtertje Lisa”, vervolgt de kersverse papa.
Tot dan toe was het De Meer die het spel dicteerde met fris en fruitig combinatiespel. De door Bloemenkwartier geboden ruimte werd goed benut. Met name over de vleugels waren de roodhemden gevaarlijk. Zo verdween een inzet van Lucas voorlangs en even later keerde de Hilversumse doelman een inzet in de korte hoek van dezelfde Lucas. Voor rust weet De Meer toch het net te vinden als Jesse een prachtige crossbal van Matthijs langs de keeper schuift. “Ik kreeg op de back positie zowel ruimte, dat ik zeeën van tijd had om te bedenken wat ik zou doen. Na vooral de combinatie gezocht te hebben, dacht ik bij mezelf, laat ik hem eens lang geven op de man met de flitsende patta’s,” aldus de man van de assist.

Ondanks het aandringen van de thuisploeg ging men aan de thee met een verrassende als onterechte 1-2 ruststand. Dat vond ook de coach van de Amsterdammers: “de ruststand was compleet tegen de verhouding in. Wij waren aan het voetballen en wat zei aan het doen waren weet ik niet. Als je zover inzakt, beetje alla Real Madrid, moet je er wel korter opzitten als ze op 30 meter van je doel komen. Maar ook daar kregen we ruimte. Ik heb geen moment getwijfeld dat we deze wedstrijd alsnog in ons voordeel gingen beslissen. Dat heb ik mijn spelers ook medegedeeld in de rust.”
Na rust probeert Bloemenkwartier iets meer te voetballen, maar is het de klasse en conditie die De Meer naar de overwinning brengt. Het is Sam die 10 minuten na rust met zijn eerste van de middag een fout van de Hilversumse goalie afstraft. Vervolgens komen de doelpunten in een rap tempo, waarbij de doelman ook bij de derde goal niet geheel vrijuit gaat. Het is Lucas die van afstand scoort en zodoende loon naar werken krijgt. Japie scoort daarna vlug de 4-2 als hij een aanval over vele schijven doeltreffend afrondt. De mooiste goal van de middag komt echter op naam van Sam. Op aangeven van Jesse weet hij de bal met de rechterbinnenkant om de keeper en in de verre hoek te krullen. “Mensen maken dan al snel de vergelijking met Thierry Henry. Maar Thierry heeft bij mijn weten niet zo grote ballen,” aldus de spits ad interim na afloop. “In de eerste helft zat ik niet helemaal lekker in de wedstrijd. In de tweede helft ging het beter en kon ik mijn steentje bijdragen aan de eerste overwinning van 2012.

Jesse zorgt uiteindelijk nog voor de 6-2 eindstand nadat hij wordt weggestuurd richting vijandelijk doel door Bo. Hij blijft koel en vaalt niet. “Ik ben blij met deze overwinning, maar met name met het getoonde spel”, vertelt de winnende coach na afloop. “De laatste wedstrijden voor de winterstop waren niet van een dermate hoog niveau. Nu de groep weer vrijwel compleet is, zie je dat we het kunnen opbrengen om geduldig te bal te laten gaan en naar oplossingen te zoeken. Als we dit wekelijks kunnen laten zien, dan kan het nog eens een mooie tweede seizoenshelft worden. Maar eerst volgende week maar eens bij VIOD winnen!”

Op zaterdag 28 januari wordt er om 14:30 uur afgetrapt op sportpark Tienhoven te Tienhoven (nabij Maarssen/Breukelen). U bent allen van harte welkom!

Aanvoerder Roelofs zal de komende weken worden gemist. Na tien minuten werd de aanvaller, die zijn back gedurende de wedstrijd vele malen passeerde, onderuit gehaald en brak hij zijn pols. Hij speelde de resterende 80 minuten van de wedstrijd wel gewoon uit.

Het seizoen van de B1 junioren

B-1 junioren SV De Meer. En een gek jaar….

Oké, het is een gek seizoen. Dreigde zo rond de winterstop de sfeer tot op het nulpunt te komen (wat ik vorig jaar ook al mee had gemaakt) waardoor de koppies een beetje gingen hangen, is het nu toch nog een top jaar aan het worden.

De ommekeer is denk ik het zaalvoetbal toernooi geweest dat Thomas voor de B-1 heeft georganiseerd. Goede sfeer, hoofden leeg en blik op de rest van het seizoen.  Ik heb daar een elftal van voetbalvrienden bezig gezien die met elkaar een ontspannen invulling aan hun vrije tijd gaven. En zo is het tot op de dag van vandaag gebleven. Sterker, elke week wordt de saamhorigheid sterker en zie je de kwaliteit van het voetbal vooruit gaan.

Nu kan het zijn dat door de gasttraining/voetbalclinic door  ondergetekende de kwaliteit omhoog geschoten is, maar dat geloof ik zelf niet.  Nee de credits van dit seizoen gaan naar Thomas. Wat een enthousiaste trainer/coach. Hij heeft het voor elkaar om de de B-1 junioren tot een team te smeden. En daar doen alle individuen (spelers dus) ook hun stinkende best voor.

Beetje bij beetje valt dit seizoen als een puzzel in elkaar. Zware mededelingen uit de privé situatie van Juan en Lino lopen wat mij betreft als een rode draad door dit seizoen heen. Ik denk te zien dat voetbal af en toe even de bakens verzet in de hoofden van onze teamgenoten. Fijn dat jullie aan boord zijn gebleven ook al weten we dat het nog steeds een zware tij d is. Waardering voor de spelers en ouders die jullie die afleiding gunnen en positieve aandacht proberen te geven.

De laatste weken zijn de resultaten positief te noemen. Merkbaar zijn de spelers beter op elkaar ingespeeld en de combinaties worden vloeiender. DWV uit was nog een dieptepuntje, maar dat kan ook aan de troosteloosheid van die club hebben gelegen. Buitenboys uit en thuis liet passie, schoonheid, hardheid, sportiviteit en gemeenheid zien. Nooit ging het over de schreef, maar er word wel van ons afgebeten. Verliezen staat niet meer in het woordenboek van de B-1.

Arsenal thuis was toch echt beter dan de slaapverwekkende voorstelling van Ajax. Hoewel ik namen probeer te omzeilen in dit stukje moet ik het toch echt aan de wereld bekend maken. Wij hebben ons eigen slangenmens. Was dat voorheen Rob Rensenbrink (nee die komt niet voor in de X-box / Playstation FIFA2010, Google WK 1978 maakt meer kans) bij ons is dat Kevin. Ongrijpbaar voor de tegenstander, zo soepel als een slang en zo trefzeker als Suarezzzzzzzzzzzzzzz.

Letterlijk en figuurlijk zijn we de wilde haren kwijt. Alsof het afgesproken is staan er opeens allemaal kortgeknipte hoofden in het veld. Nou ja, we beschikken over een uitzondering die wel naar de kapper gaat maar zijn haar niet laat knippen…….  Verzorgde koppies, verzorgd voetbal, verzorgde trainingen, verzorgd vervoer, verzorgde resultaten…..Nu maar hopen dat we als team volgend seizoen ook bij en met elkaar blijven voetballen. Lijkt me dan een uitdaging om te kijken of we de tenues ook kunnen laten verzorgen (wie weet?!).

De komende weken gaan we al weer aan de afronding van dit seizoen werken. We gaan proberen nog een toernooi of een andere leuke activiteit te organiseren. En er moet natuurlijk nog gewoon gevoetbald worden. Goed voetbal s.v.p., dat maakt het kijken zo leuk voor mij en al die andere ouders/supporters.                                                                                                                                       Vergeet de pasfoto’s niet in te leveren. Hebben we volgend seizoen ook weer geldige pasjes!       Johan

19-03-11 Amstelland Uinted E2-de Meer E1

Wedstrijdverslag: 19-03-2011 Amstelland United E2 - De Meer E1  1-2
 
Eerste helft :
Op deze mooie zaterdagmorgen traden we om 10.00 uur aan bij Amstelland United. We waren iets later begonnen aan de wedstrijd omdat de tegenstander geen scheidsrechter op tijd had kunnen regelen. Dit team waren we een paar maanden geleden thuis al tegen gekomen. Toen hadden we 3-3 gelijk gespeeld dus we hadden wat goed te maken. Het was een wedstrijd waarin we wisselend speelden. Aan de werklust van onze mannen lag het niet. We hadden goede individuele acties gezien, maar het als een team samen spelen ging vandaag de ene keer wat beter dan de andere.

Het eerste doelpunt viel uit een combinatie tussen Marlon en Noah van links. Noah passeerde zijn directe tegenstander en scoorde de 0-1 binnen in de 3e minuut .We hebben niet lang van onze doelpunt kunnen genieten want een paar minuten later scoorde Amstelland united de gelijkmaker 1-1 door een corner van links. We lieten ons hierdoor echter niet van de wijs brengen. We voetbalden lekker door en kregen diverse kansen. Het stond 1-1 toen er een snelle uitbraak in de 10e minuut kwam door Sam waar hij in het strafschop gebied neergehaald werd. Scheidsrechter vond het geen strafschop waard. Daarna was er een kans voor Noah in de 12e minuut maar het schot werd gestopt door keeper. In de 16e minuut was er een aanval van Amstelland United maar onze keeper Tom stond op de juiste plek. In de 18e minuut was er een mooi driehoekje tussen Noah,Yassine en Anass waar onze jongens de 1-2 scoorden door Anass. Hierdoor gingen we met een 1-2 stand de rust in.

Tweede helft :

Na de jongens erop te hebben gewezen dat we absoluut niet slechter speelden dan de tegenstander, en dat er zeker meer voor ons in zat, begonnen we aan de tweede helft. Ondanks de 1-2 stand waren we nog hongerig. Amstelland United drukte door en krijgt kansen om te scoren. In de 5e minuut kwam er een prima schot op de lat. In de 8e minuut was er wederom een schot op de lat. In de 12e minuut was er een kans voor Yassine schot tegen de paal. In de laatste tien minuten waren er nog 3 kansen voor Amstelland united. In deze fase werd het spannend. Tom wist echter op uitstekende (en soms miraculeuze) wijze het doel verder leeg te houden waardoor het bij 1-2 bleef.

Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning.

Deze overwinning geeft het team zelfvertrouwen voor aankomende wedstrijden.

Marlon was vandaag jarig gefeliciteerd met je verjaardag.

Teun was afwezig . Tom keepte een uitstekende wedstrijd.

Verslaggever : Abdel Gaddur

activiteiten alsosees