De Meer heeft een nieuwe voorzitter

23-10-2017

Mag ik me even aan jullie voorstellen?
Mijn naam is Leo van Vuuren en sinds kort ben ik voorzitter van s.v. De Meer. Volgend jaar bestaat onze club 100 jaar en ruim meer dan de helft van deze tijd heb ik bij de club bewust meegemaakt. Voor velen van jullie hoef ik me dus eigenlijk niet voor te stellen. Lang geleden heb ik al eens een periode in het bestuur van onze club gezeten. Dat was in de jaren zeventig, in deze periode werd ons huidige clubgebouw gerealiseerd. De grote krachten achter de realisatie van dit clubgebouw waren overigens de toenmalige voorzitter Jaap Manshanden,  penningmeester Co van Vorselen en secretaris Wim Noor. Hierna heb ik nog diverse andere functies bij de club vervuld.

Dit over toen, nu alleen nog over nu en de toekomst. Ongeveer vier maanden geleden heeft Jaques van den Ende zijn functie als voorzitter van onze vereniging neergelegd. Er ontstond daardoor een leegte op bestuurlijk vlak en heel veel andere dingen werden ook niet meer gedaan. Want Jaques deed ontzettend veel! Het was totaal niet mijn bedoeling om Jaques op te volgen. Ik had liever een jonger iemand dat zien doen maar die meldde zich niet.

We staan als club voor een druk maar ook heel bijzonder jaar. Volgend jaar het 100 jarig bestaan en, onder voorbehoud,  nieuwbouw van de kleedkamers. Daarnaast is er nog genoeg anders te doen. Ik heb daarom na heel veel twijfel dan toch besloten om voorzitter te worden. Daarbij hielp zeker het feit dat ik alle bestuursleden en veel andere vrijwilligers goed ken en ik het met hun hulp wel aandurf.
Nu ik dat besluit heb genomen, ga ik dit zeker  niet doen zo van nou ja, vooruit dan maar. Ik ga er nu vol voor en hoop samen met mijn mede bestuurders en andere vrijwilligers te realiseren wat gewenst is en de organisatie verder uit te bouwen.

Jaques van den Ende is dus vier maanden geleden gestopt als voorzitter en dat vond ik, en velen met mij, bijzonder jammer. Jaques komt ook al veertig jaar bij onze club, waarvan ongeveer de laatste tien jaar als voorzitter. Hij heeft dat met enorm veel inzet gedaan en deed nog heel veel andere dingen voor de club, die je als voorzitter helemaal niet hoeft te doen. Maar het was zijn passie en hij wilde alles zoveel mogelijk perfect doen. Onze club heeft heel veel aan Jaques te danken, veel meer als dat de meeste van jullie zullen beseffen. Als Jaques z’n opvolger wil ik hem daar ontzettend voor bedanken!

Ik heb al een paar dingen genoemd die voor de club aanstaande zijn en daarnaast zijn er natuurlijk ook de dagelijkse bezigheden om een club met ruim achthonderd leden gaande te houden. Op dit moment moeten we dat doen met te weinig kader. Er zijn een aantal bestuursleden en ook andere vrijwilligers nu ernstig overbelast. Met wat ik hiervoor noemde “de organisatie verder uit te bouwen” bedoelde ik vooral meer medewerkers voor diverse taken te krijgen.

Met taken kun je denken aan wedstrijdsecretaris zaterdag/zondag/dames, sportlink-gebeuren, begeleider van een team, meedraaien in de kantine, beheerder materiaal, gastvrouw/heer tijdens de wedstrijden in het weekend, administratief werk en nog meer. Wij zullen op zoek gaan naar de broodnodige vrijwilligers maar daar hoef je natuurlijk niet op te wachten. Meld je spontaan aan!

Het is geen gewoon werk, maar verenigingswerk, iets heel anders. Je zal er ook veel plezier aan beleven. Aanmelden is het makkelijkst door een mailtje te sturen naar voorzitterdemeer(at)gmail.com

Tot ziens bij de club!

Leo van Vuuren