Wedstrijden augustus/september 2017

Zie hieronder de wedstrijden van augustus en september 2017; maandag 28 augustus t/m zondag 17 september.

Spelregelbewijs voor B-junioren

Dit seizoen zijn alle spelers die geboren zijn in 1999 aan de beurt om het verplichte spelregelbewijs te halen. De Kerstvakantie staat voor de deur en dat is natuurlijk een mooie gelegenheid voor de speler om het bewijs te halen. Dat kan je alleen maar ook samen doen. Kijk snel op www.voetbalmasterz.nl en zorg ervoor dat je het spelregelbewijs snel op zak hebt!

Opzeggen?

Natuurlijk willen we graag dat je bij s.v. De Meer blijft voetballen! Maar mocht je toch besluiten om te stoppen of om bij een andere club te gaan voetballen let er dan op dat opzeggen uitsluitend schriftelijk kan naar Ledenadministratie s.v. De Meer, Drieburgpad 9, 1097 HK Amsterdam of per e-mail naar ledenadministratie.svdemeer1(at)gmail.com. Vermeld daarbij de volledige naam en geboortedatum.
Mondeling opzeggen bij bestuursleden, trainers of begeleiders is niet mogelijk! Bij opzeggen na 29 mei is EUR 40 verschuldigd.

Bestuur s.v. De Meer

Hoe staat het met de bescherming van uw kind tegen de zon tijdens het voetballen?

Wij zijn Cheryl Glazenburg en Rosa den Engelsman, beide studenten gezondheidswetenschappen aan de VU en daarnaast al jaren fanatieke voetbalsters (s.v. De Meer en s.v. Houten). Voor onze scriptie doen wij in samenwerking met Skinwiser onderzoek naar de bescherming van kinderen, van 6 tot 12 jaar, tegen de zon tijdens georganiseerd sporten.

Het aantal gevallen van huidkanker in Nederland is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Sterker nog Nederland heeft het grootst aantal nieuwe gevallen van huidkanker van alle landen in de EU. Blootstelling aan de zon, met name op jongere leeftijd, wordt gezien als de belangrijkste oorzaak van huidkanker. En laat nu net de bescherming tegen de zon onder het sporten extra belangrijk te zijn!

In het onderzoek zal gekeken worden naar de mate waarin kinderen beschermd worden tegen de zon tijdens het sporten. Daarnaast zal ingegaan worden op de invloed van kennis op het gebruik van zonnebescherming en de invloed van gewoontes op het gebruik van zonnebrandcrème.

In overleg met de coaches zullen wij tijdens enkele trainingen en/of wedstrijden aanwezig zijn en willen wij u als ouder oproepen om een korte vragenlijst in te komen vullen.

Bardiensten

Beste aanvoerders, leiders, spelers, ouders en andere betrokkenen van de teams van s.v. De Meer,

Zoals bekend dient ieder team van s.v. De Meer gedurende het seizoen een aantal keer bardienst te draaien, dit zijn diensten van een paar uur waar 2-3 vertegenwoordigers van het team de vaste barmedewerkers ondersteunen. Hoewel de meeste teams dit zonder morren en zelfs met plezier uitvoeren zijn er een aantal teams (spelers of ouders van jeugdspelers) die de importantie hiervan nog steeds niet begrijpen. We hebben helaas dus al te maken gehad met het feit dat er teams niet op kwamen dagen voor deze bardienst.

De Meer is een vereniging die draait op een klein groepje vrijwilligers, deze mensen houden met hun vele vaak onzichtbare werkzaamheden de vereniging in leven. Ook de vaste medewerkers van de kantine die elke week vele uren van hun vrije tijd besteden om het u naar de zin te maken doen dit op vrijwillige basis en worden hier dus niet voor betaald. Zij kunnen dit echter niet alleen en daarom het fenomeen bardienst zodat wij het hele seizoen iedereen in een gezellige sfeer van het gewenste hapje en drankje kunnen voorzien. U zult begrijpen dat het niet uitvoeren van bardiensten 

1. Gevolgen heeft voor de bezetting van de kantine, waardoor we genoodzaakt zijn in het ergste geval bar of keuken te sluiten en 

2. Het niet uitvoeren van bardiensten trekt een dermate grote wissel op de kleine groep vrijwilligers dat zij er uiteindelijk ook de brui aan geven met alle gevolgen van dien.

Hierbij dus de dringende oproep om “gewoon” uw bardiensten uit te voeren. Dit is geen verzoek maar een verplichting. Voetballers en of ouders van voetballers die dit structureel weigeren zijn bij De Meer niet welkom. De Meer bestaat al 97 jaar en haalt graag de 100 jaar en dit kan alleen met uw medewerking. 

Bestuur s.v. De Meer

Drie jeugdteams s.v. De Meer najaarskampioen 2014
Nadat vorige week onze E1 door een 2-0 overwinning op WV-HEDW als eerste jeugdteam het najaarskampioenschap voor zich opeiste volgde er dit weekend nog 2 kampioensteams. 

Als eerste mocht ons jongste vlaggenschip, de F1, zijn titel ophalen bij s.v. Ouderkerk. Een punt zou genoeg zijn voor de titel. Maar in de eerste minuten leek ons team bevangen door de kampioenschapsstress, het spelen op echt (nat) gras en een zware bal. Na 10 minuten keken onze jongens tegen een 2-0 achterstand aan. Dit was het hele seizoen nog niet gebeurd. Zou het feestje dan toch nog in duigen vallen??? Maar nee, onze jongens rechten de rug en met steeds beter voetbal werd de achterstand al voor rust omgebogen in een 2-3 voorsprong. Uiteindelijk gingen onze mannen met een 3-5 overwinning van het veld, waarmee het overtuigende kampioenschap een feit was. Met het maximale aantal  van 30 punten uit 10 wedstrijden en een indrukwekkend doelsaldo van 54 doelpunten voor en 11 tegen is onze F1 de terechte kampioen in hun afdeling. 

Daarna was het de beurt aan onze meiden. Onze meisjes D1, het team van succescoach Annemarie Postma, kreeg het team van DRC op bezoek en moest winnen om niet meer te achterhalen te zijn voor de concurrentie. Al in de eerste helft lieten onze meiden er geen gras over groeien. Met een veilige 3-0 ruststand kon de champagne al koud gezet worden. De tweede helft was een formaliteit en de uiteindelijke 5-2 overwinning was meer dan genoeg voor het kampioenschap. Ongeslagen, slechts 1 gelijkspelletje toegestaan, zijn onze meiden de overtuigende kampioen in hun afdeling. 

Onze kampioenen zijn uiteraard met champagne, medailles, bloemen en patat uitgebreid gehuldigd.

Het bestuur feliciteert hierbij al onze jeugdkampioenen.

Contributie niet betaald?

Voor iedereen voor wie de contributie 2014-2015 niet is betaald geldt een trainings- en speelverbod. Het bestuur van s.v. De Meer behoudt zich het recht voor om zonder verdere aankondiging de vordering uit handen te geven aan de gerechtsdeurwaarder.

Voor speelsters/spelers die betalingsafspraken hebben gemaakt geldt dat er per 31 december a.s. volledig betaald moet zijn.

Bestuur s.v. De Meer

Trainingen jeugd maandag en woensdag

Beste spelers, speelsters, trainers en ouders,

Het is belangrijk dat onze trainingen zijn beëindigd op de tijdstippen zoals overeengekomen met de Stichting Sportpark Drieburg (m.a.w. de andere clubs op Drieburg); s.v. De Meer vraagt dat ook van de andere clubs dus we moeten daar dan ook zelf aan voldoen!

Een en ander betekent ook dat op de overeengekomen tijden iedereen van het veld af is én de boel opgeruimd is (voor alle duidelijkheid: het opruimen gaat helaas van de trainingstijd af);

De gele doeltjes op veld 2 dienen (door de jeugd welke als laatste traint) achter het hek bij de grote doelen neergezet (niet gegooid!) te worden; gaarne de trainers/leiders/stagiaires/ouders zodanig instrueren dat zij dit samen op een verantwoorde wijze met de kinderen doen zodat iedereen hiermee meer verantwoordelijkheid voor ons materiaal gaat krijgen én het gaat beschouwen als de gewoonste zaak van de wereld;

Gaarne de trainers/leiders/stagiaires/ouders er op wijzen dat doelnetten (zeer kostbaar!) van alle doelen en doeltjes op alle velden er niet zijn om in te hangen en dat in voorkomende gevallen wordt ingegrepen ook al zijn het kinderen van een andere trainingsgroep (of club);

Veld 1 dient ontzien te worden: balletje trappen is niet toegestaan!

Bestuur s.v. De Meer

Gezocht: Keeper voor D-pupillen

Ben jij of ken jij iemand tussen de 10 en 12 jaar oud (geboortejaar 2002 - 2003) die erg goed kan keepen? s.v. De Meer is naar jou op zoek!

Voor de jeugdteams van de D-pupillen zoeken wij nog één keeper die het heel leuk vindt om in het doel te staan. Onze afdeling bestaat dit seizoen uit 4 teams van in totaal 53 jongens en meiden.

Kom gerust een keer meetrainen en kijk of s.v. De Meer de club is die bij jou past.

Voor meer informatie en/of vragen kun je terecht bij Wim van Marsbergen via wvanmarsbergen(at)ziggo.nl 

Samenwerking s.v. De Meer met NFOS

Beste ouders van de jeugd,

Het bestuur van s.v. De Meer wilt u langs deze weg op de hoogte brengen dat de Nationale Fysiotherapeutische Ondersteuning Sportverenigingen (NFOS) en s.v. De Meer, voor komend seizoen een samenwerking zijn aangegaan.

Op deze wijze levert NFOS een directe fysiotherapeutische ondersteuning aan de jeugdafdeling en ondersteunt dit onze ambitie van verdere professionalisering, waardoor wij als club ook op sportief gebied stappen voorwaarts kunnen gaan maken.

Vanaf dit seizoen zal een fysiotherapeut van NFOS tijdens trainingsdagen op de sportvereniging de gehele jeugdafdeling ondersteunen. De fysiotherapeut werkt preventief, spoedeisend, adviseert en behandeld klachten, zodat uw kind verantwoord kan bewegen.

Contributienota’s 2014 -2015 verzonden


De contributienota’s voor het seizoen 2014-2015 zijn recent verzonden per e-mail.

Geen nota ontvangen?? Stuur dan een bericht naar  ledenadministratie.svdemeer1(at)gmail.com  (let op de ‘1’ in het emailadres!) met de naam en het elftal of team waar je of uw kind in speelt. Let er op dat jezelf altijd verantwoordelijk blijft voor de tijdige betaling van de contributie.

Bestuur s.v. De Meer

Belangrijk nieuws voor B- en C-junioren

Geachte ouders en spelers B- en C-junioren,

Uitnodiging eerste training alle C- en B-junioren, seizoen 2014-2015

Gaarne willen we jullie uitnodigen aanwezig te zijn op zondag 17 augustus a.s. voor de eerste training

Programma voor deze trainingsochtend is als volgt:

Verzamelen                                        09.45 uur

Bespreking/voorstellen                      09.50 uur

Training van                                       10.00 uur tot 11.15 uur

Afsluiting  (met een drankje )            11.25 uur

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, meld je dan even af bij mij (= Wim van Marsbergen).


Mede namens de trainers voor de C en B t.w.

Met vriendelijke groeten,

Wim van Marsbergen
 

Gaarne doen wij tevens een beroep op enkele ouders voor assistentie bij de afsluiting d.w.z. bij het uitdelen van de flesjes drank. s.v. De Meer rekent op u!!

Belangrijk nieuws voor D1 en D2 spelers

Geachte ouders en spelers D1 en D2,

Uitnodiging eerste training D1 en D2, seizoen 2014-2015

Gaarne willen we jullie uitnodigen aanwezig te zijn op zaterdag 16 augustus a.s. voor de eerste training.

Programma voor deze trainingsochtend is als volgt:

Verzamelen                                        09.45 uur

Bespreking/voorstellen                      09.50 uur

Training van                                       10.00 uur tot 11.15 uur

Afsluiting  (met een drankje )            11.25 uur

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, meld je dan even af bij mij.

Mede namens de trainers voor de D1 en D2 t.w.

·         D1 – Ruud van Wageningen

·         D2 – Peter de Hoogd, Tom Krins en Peter Gupffert

Met vriendelijke groeten,

Wim van Marsbergen

Gaarne doen wij tevens een beroep op enkele ouders voor assistentie bij de afsluiting d.w.z. bij het uitdelen van de flesjes drank. s.v. De Meer rekent op u!!

Training

De training voor het nieuwe seizoen begint weer vanaf maandag 18 augustus.

Toegang richting de groenstrook langs Gooiseweg afgesloten

De toegang richting de groenstrook (deze ligt aan de andere kant van de sloot) langs de Gooiseweg wordt tot nader order afgesloten i.v.m. de drijfzandachtige situatie aldaar. Het stadsdeel is gevraagd om ook waarschuwingsbordjes te plaatsen.

Met ingang van heden is het jeugdspelers NIET toegestaan om aldaar ballen op te halen. Senioren wordt geadviseerd om altijd met een paar man samen te gaan.

Bestuur s.v. De Meer

Techniekles bij s.v. De Meer

Vanaf vrijdag 7 maart wil s.v. De Meer technieklessen gaan aanbieden voor onze jeugdspelers. Tijdens deze extra trainingsmogelijkheden wordt er vooral veel gelet op de persoonlijke techniek van de speler/speelster als individu.

Het aanbod bestaat uit 15 lessen met daarin aandacht voor:

 • Het leren raken van de bal met alle delen van de voet (links en rechts).
 • Baas over de bal worden.
 • Effectieve en functionele voetbalvaardigheden.
 • Techniek in toestand van vermoeidheid (vanuit wedstrijdmomenten).
 • Verbetering van de motoriek d.m.v. baloefeningen, coördinatieoefeningen, etc.
 • Persoonlijk (voetbal)ontwikkeling (bewustwording van eigen kwaliteiten en beperkingen; hoe er mee om te gaan).
 • Koppeling van voetbal elementen zoals techniek, tactiek, fysiek, en het mentale aspect ten einde wedstrijdmentaliteit te bevorderen.
 • Inzicht bevorderlijke activiteiten om meer plezier uit het spel te halen.
 • Koppeling tussen het individueel en collectief aspect van voetbal.
 • Kwaliteit gewaarborgd door veelvuldig balcontact, herhalingen.
 • Het aanbod bestaat uit 15 lessen. Met mogelijkheid om in te halen!
 • Starten:  op vrijdag 7 maart 2014 (bij minimaal 10 aanmeldingen).
 • Lestijden:  1e groep (F en 1e jaars E): 16:00 – 17:15. 2e groep (2e jaars E en D): 17:30- 18:45).
 • Duur les: 1:15.
 • Groepen bestaan uit maximaal 15 spelers.
 • Er is veel aandacht en ruimte voor de individuele ontwikkeling.
 • Groep bestaat uit:  F en 1e jaars E en 2e jaars E en D

 

De specialist is in het bezit van de volgende diploma’s: Oefenmeester II(UEFA B), Specialisme in spel en sport, pupillentrainer, keeperstrainer, kenner van de Coervermethode  en van beroep Maatschappelijk werker.

Contact en informatie: 06 48327182 of via mail: technieklesdemeer(at)gmail.com

Of klik hier voor meer extra informatie

Bericht voor ouders F- en C-junioren

Beste ouders/verzorgers,

Jullie hebben het zelf waarschijnlijk al gemerkt maar Junior is op dit moment geen trainer meer van de F en C junioren. Wegens persoonlijke omstandigheden hebben wij moeten besluiten om de samenwerking met Junior op dit moment te beëindigen.

Wij vinden dit bijzonder jammer maar hebben niet anders kunnen beslissen. Wij doen er op dit moment alles aan om vervanging te organiseren voor de positie van Junior.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u desondanks vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Ingmar Vlieger

Jeugdvoorzitter s.v. De Meer

Fysiotherapie voor de Jeugd

s.v. De Meer is per 1 februari een samenwerkingsovereenkomst met NFOS aangegaan voor fysiotherapeutische ondersteuning voor alle jeugdspelers/speelsters van De Meer.

NFOS zorgt er voor dat komend seizoen een fysiotherapeut op trainingsdagen van
de jeugd aanwezig is. Als uw kind geblesseerd raakt is er dus directe ondersteuning. De fysiotherapeut stelt een diagnose en indien nodig stelt hij/zij een behandelplan vast. Naast spoedeisende hulp werkt de fysio op de club preventief, geeft advies en zorgt voor hersteltrainingen.

Klik hier voor meer info.

s.v. De Meer F2

Kijk hier voor de gloednieuwe website van De Meer F2

B-junioren

Tot nader order zullen de B2 en B3 junioren samen op de dinsdag en donderdag van 17.30 uur tot 19.00 uur trainen.   
Blijkt dit na verloop van tijd te druk te zijn dan zal er alsnog met de B3 naar de vrijdag uitgeweken moeten worden.   
Deze keuze is gemaakt omdat er nog geen trainer voor de B3 beschikbaar is en omdat nog niet overzien kan worden hoeveel jongens er daadwerkelijk aanwezig zullen zijn. De training zal worden verzorgd door Johan van Heusden.

Voor de begeleiding tijdens de wedstrijden wordt er een dringend beroep gedaan op de ouders/verzorgers. Het zou goed zijn als er per team twee ouders/verzorgers de kar gaan trekken. Er is afgesproken dat Johan van Heusden op de zondag niet voor de begeleiding van de teams verantwoordelijk is.   
Laat svp even aan Wim van Marsbergen en/of Johan van Heusden weten wie het leiderschap op zich gaat nemen. Laat uw kinderen alstublieft niet vallen! Zonder voldoende begeleiding wordt het héél moeilijk om een seizoen te kunnen voetballen.

Ontwikkelingen Jeugdbestuur

Helaas heeft Ruud Krijn vanwege persoonlijk omstandigheden zijn werkzaamheden als jeugdvoorzitter van s.v. De Meer met onmiddellijke ingang moeten beëindigen; daarnaast hebben Judy van Es en Erik Nijhuis aangegeven dat zij na vele jaren zullen stoppen.

Wij vinden dit bijzonder jammer en s.v. De Meer is hen veel dank verschuldigd voor hun tomeloze inzet van de afgelopen jaren! Wij hopen hen nog vaak bij de vereniging te zien.

Het goede nieuws is dat het bestuur in Ingmar Vlieger een nieuwe Jeugdvoorzitter heeft gevonden!

Ingmar Vlieger (35) is een echte De Meer-man. Lid sinds zijn geboorte, actief lid sinds 1982, heeft alle jeugdelftallen doorlopen en is thans - na vele jaren in ons kroonelftal gespeeld te hebben - nog actief in De Meer-Zo2 als veel scorende spits. Ingmar is mede-eigenaar van een administratie- en belastingadvieskantoor, getrouwd en vader van twee talentvolle kinderen.

Ingmar: "we zijn al druk bezig met de invullingen voor het seizoen 2013-2014 ; ik zie het daarbij als een belangrijke taak van het bestuur om veel mensen te enthousiasmeren om vrijwilliger te worden binnen onze mooie vereniging. Elke bijdrage als vrijwilliger – hoe klein ook - is belangrijk. Dat wordt te vaak door iedereen onderschat. Vooral aan u; ouders van onze jeugdspelers zullen wij vragen uw steentje bij te dragen. Door deze gezamenlijke inzet is s.v. De Meer de mooie club geworden en gebleven waar iedereen nog steeds met veel plezier komt voetballen.”

Bestuur s.v. De Meer   

Nieuwe regelgeving ouders/supporters

Geachte ouders, spelers en begeleiders,

naar aanleiding van enkele incidenten, heeft het bestuur met onmiddelijke ingang besloten dat er op de velden met hekken/omheining (dus de velden 1, 2 en 4) zich geen andere personen daarbinnen mogen bevinden dan (reserve-)spelers, technische staf, leider en een eventuele verzorger. Derhalve conform de regels van de KNVB.

Bestuur s.v. De Meer
 

BELANGRIJKE MEDEDELING VOOR DE JEUGD

Het is niet toegestaan om:

 • de(len van de) 123inkt.nl outfit te gebruiken voor de trainingen
 • wedsrijden te spelen zonder de complete outfit van 123inkt.nl. Uitzondering is als de scheidsrechter een aanwijzing geeft om met een andere outfit te spelen

Als u of uw kind nog geen 123inkt.nl outfit heeft, neem dan snel contact op met Jaap Lok. Na het tekenen van de bruikleenovereenkomst reikt hij de kleding uit.

De contributie 2012-2013 dient inmiddels betaald te zijn. Als u niet betaald heeft kan uw kind uitgesloten worden van wedstrijden en trainingen.

Naschoolse trainingen voor meiden

Voor meiden van 6 tot en met 14 jaar zijn er elke maandag tussen 16:00 en 17:00 uur naschoolse trainingen. Interesse? Klik hier voor meer informatie.

Sportlink publiceert het nieuwe wedstrijdprogramma

Per heden zal Sportlink de wedstrijdprogramma's op de website verzorgen. Dit houdt in dat de oude Excel bestanden tot het verleden behoren.

Het is misschien even wennen, maar er zijn vele voordelen van dit systeem. Zo staat het gehele programma van januari al online (zowel uit als thuis! Het huisje zijn de thuiswedstrijden en het huisje met pijl zijn de uitwedstrijden) en zijn er meer extra opties aanwezig, zoals de uitslagen, poule-standen.
Je kunt er ook simpel informatie vinden over de tegenstanders, zoals de shirtskleur en de accomodatie van het sportpark, dit kunt u vinden als u naast de wedstrijden de icoontjes co en i indrukt.

We ondervinden alleen nog kleine problemen met de aanvangstijden en veldindelingen, dus houdt de site nog wel elke week in de gaten, want er kunnen zich altijd wijzigingen voordoen.

123inkt.nl hoofdsponsor s.v. De Meer Jeugd

Met ingang van het seizoen 2012 - 2013 is 123inkt.nl de hoofdsponsor van de jeugdafdeling van s.v. De Meer.

Dit houdt in dat zij alle jeugdspelers, van de F-pupillen tot de A-junioren, zullen voorzien van een volledig tenue, een trainingspak en een voetbaltas.

Al uw voetbalbenodigdheden

Zijn te koop bij:

Sportsfanatic 100% voetbal.
Pretoriusstraat 2, 1092 GE Amsterdam
Telefoon: 06-2488.3225, Email: liamwesterveld(at)gmail.com

Voor de Meer leden 10% korting

Let op uw bezittingen

We kregen het bericht van andere voetbalverenigingen op het park dat er tijdens trainingen persoonlijke bezittingen gestolen zijn die naast het trainingsveld lagen. Let goed op dat je geen waardevolle spullen naast de velden laat liggen tijdens het trainen!

Echte s.v. De Meer leden dragen een s.v. De Meer sjaal

Voor 10.00 euro kunt u in het bezit komen van een echte s.v. De Meer sjaal. De sjaal is te koop in de kantine van s.v. De Meer. Wees er snel bij op=op.