De Meer (zat)1 blijft koploper na winst (5-1) op VV SIZO

4 april 2009

Als koploper voel je dat er krachten aanwezig zijn waar je niet op hoopt. Zo spelen de zenuwen onnodig een hoofdrol in de 1e helft tegen een compact spelend SIZO.

In de organisatie bleek het moeilijk een lijn te kunnen ontdekken. Ballen werd slecht ingespeeld en bovenal werden de ruimtes die wel degelijk aanwezig waren niet goed gebruikt. Kortom het veldspel in de eerst helft was om te janken. Gelukkig scoorde spits Joost van Leeuwen de 1-0 na een lage voorzet van Jesse Langeveld. Zoals het de laatste weken al moet gaan, scoorde SIZO door een fout van centrale verdediger Edwin Gouw, die aan de zijkant van het veld, laten we zeggen de bal moeilijk onder controle kon krijgen en balverlies leed (1-1).

Voor rust scoorden Erik Mintjes (2-1) en Jesse Langeveld (3-1). Tijdens de rust was het nodig even de groep wakker te schudden. Met zoveel kwaliteit in de ploeg en zo\'n matige vertoning geef je een tegenstander het gevoel dat er wat te halen valt bij De Meer. Na rust een andere wedstrijd (waar hebben wij dat meer gezien?) waarbij eindelijk het voetbal meer gezicht begon te krijgen. Buitenspelers speelden als buitenspelers en de verdediging deed wat zij moets doen. Kortom De Meer dicteerde de 2e helft en wist door Erik Mintjes en Flip van Overhagen de stand uit te bouwen naar 5-1. De komende weken worden cruciaal voor een eventueel kampioenschap. Het programma voor de laatste wedstrijden:

• 11 april 18:00u De Meer - Alliance\'22
  • 13 april 14:30u De Meer  - VEW (stand 1-3 met nog 35 min te spelen)
  • 25 april 14:30u KDO - De Meer
  • 02 mei 14:30u De Meer - Sp Martinus